Nastavljeno suđenje u aferi RK Podravka: Šef Romac nije znao za financijske nepravilnosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na Općinskom sudu u Varaždinu u srijedu je nastavljeno suđenje bivšem direktoru Rukometnog kluba Podravka Marijanu Domoviću (62), bivšoj tajnici Ani Matišić (56) i rukometnom klubu kao pravnoj osobi zbog kaznenih djela utaje poreza, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

Direktor Domović je, prema tužiteljima, uz pomoć tajnice Ane Matišić kao klupski čelnik organizirao klupsko poslovanje i tako državu oštetio za vrtoglavih 2,7 milijuna kuna neplaćenog poreza.

Saša Romac

Sudac Dejan Repić na raspravi je saslušao bivše igračice Marijanu Belčić (djevojački Tarle), Maju Ban (djevojački Turinski), bivšeg trenera RK Podravka Gorana Mrđena, djelatnicu kluba Davorku Glavica i nekadašnjeg predsjednika Sašu Romca, čiji je iskaz bio najsadržajniji od pozvanih svjedoka.

– Nemam saznanja da je bilo ikakvih financijskih nepravilnosti za vrijeme mog predsjedanja RK Podravka. Poslovanje kluba provjeravale su revizije i nisu pronađene nepravilnosti, a da jesu, bio bih sigurno obaviješten. U klubu je bila interna i eksterna revizija, a knjigovodstvo je vodila tvrtka Podravka – rekao je bivši predsjednik RK Podravke Saša Romac.

Opisao je kako je klub, odnosno sjednice uprave, vodio kvartalno, i tada mu je direktor Domović usmeno iznosio situaciju glede financija, sportskih rezultata i planova kluba.

– Moguće je da nam je Domović davao i pisana izvješća, no zbog proteka vremena više nisam siguran – kazao je Domović, a nije bio siguran ni je li za njegovog rukovođenja kluba financijska inspekcija obavila nadzor.

Marijan Domović

– Kao predsjednik kluba odlazio sam na utakmice u Hrvatskoj i inozemstvu, za ta putovanja nisu isplaćivane dnevnice niti putni nalozi, eventualno se radilo o trošku putne karte. Je li direktor Domović imao diners karticu ne znam, ja je nisam imao. Mislim da su igračice koje su bile iz Hrvatske bile zaposlenice Podravke, ali nisam siguran. Zbog proteka vremena ne mogu se izjasniti, niti se sjećam da bi me netko u klubu za vrijeme mog predsjedanja obavještavao ako  bi bilo nezatvorenih akontacija – rekao je bivši predsjednik RK Podravke Saša Romac.

Suđenje će se nastaviti u srpnju, a kao svjedoci su pozvani Mato Matijević, Elena Galkina, Đurđica Zečević, Jasna Uzelac i Marina Šimek.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI