Nastavnici u štrajku: Evo što su nam rekli ravnatelji, treba li djecu slati u školu

Podravski list profile

U osnovnim i srednjim školama u četvrtak započinje štrajk, najavili su čelnici većinskih školskih sindikata nakon neuspjelog mirenja s Vladom koja je odbacila njihove zahtjeve za 6 postotnim povećanjem plaća u školstvu, no to ne znači da roditelji podravskih i prigorskih učenika ne trebaju slati svoju djecu u školu. Kako nam je objasnila Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester iz Koprivnice, djeca sutra redovno dolaze u školu.

– Svaki učitelj i nastavnik ima pravo odlučiti i ujutro će odlučiti hoće li sutra biti u štrajku, a kad se nastavno osoblje odluči, organizirat ćemo nastavu o onim nastavnicima koji neće biti u štrajku – rekla je ravnateljica Prelogović.

Sanja Prelogović

Istog stava je i Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke Gimnazije Fran Galović, koji kaže da će se sutra ujutro u osam sati održati skup zaposlenika na kojem će svaki nastavnik opredijeliti na pravo na štrajk ili na pravo na rad. – Nakon sastanka vidjet ćemo imamo li uvjete za nastaviti s nastavom ili ćemo učenike poslati doma. Sutra ću imati više informacija, za sad samo toliko – rekao je Robotić.

Podsjetimo, proces mirenja između Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) s jedne strane i Vlade s druge, završio je neuspješno. 

Nakon drugog kruga mirenja, Vlada nije udovoljila njihovim zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u sustavu obrazovanja od 6,11 posto. 

Vjekoslav Robotić

Štrajk započinje 10. listopada u osnovnim i srednjim školama, najavio je Branimir Mihalinec ispred NSZSSH te istaknuo da će sutra svo nastavno i nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama štrajkati. 

Štrajk se zatim od petka nastavlja cirkularno, svaki dan u određenim županijama, do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti