Natalia Čigirinova iz daleke Rusije u Koprivnici

Dečko je „prevalio“ 10.000 kilometara samo da me vidiAutor: podravski.hr — 07.08.2018. / 10:15 Sport

 

Rukometašice Podravke Vegete, čini se, napokon su riješile pitanje srednje vanjske igračice i razigravačice. Iz ruske Astrahanočke ljetos je stigla Natalia Čigirinova (23), koja u svojoj karijeri ima i titulu Kupa EHF-a 2014. godine te zlato s Univerzijade godinu kasnije.

– Nisam se šokirala kad sam stigla u Koprivnicu, iako je mali grad. Odgovara mi što je mirno i ljudi su stvarno ljubazni. Najviše me se na prvu, moram priznati, dojmilo sportsko igralište u gradskom parku – rekla nam je proteklog tjedna te dodala kako o izlascima ionako ne razmišlja, jer su pred ekipom naporni treninzi i treba se što bolje pripremiti.

 

– Što sam već znala o Koprivnici? Vegeta! Onako na prvu. Naravno, znala sam i za Podravku Vegetu, ipak je to rukometni grad. Čigirinovu je, kaže, u Koprivnicu zvala sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović. Jedan od razloga njenog dolaska je i to da nije „sama“. – Nisam jedina Ruskinja. Aljona Ihnjeva i ja znamo se već desetak godina, igrale smo zajedno još u mlađim kategorijama Lade iz Toljatija – govori ova rukometašica koja u slobodno vrijeme „ne pati“ od rukometa. 

 

FOTO:DUBRAVKO VUTUC