NATJEČAJ Troje kandidata za člana uprave Koprivničkih voda, hoće li Sandra Sinjeri dobiti posao

Natječaj je raspisan prije dvadesetak dana, a o sretniku ili sretnici koja će dobiti dobro plaćeni posao odlučit će skupština poduzeća idući tjedan


Autor: podravski.hr — 29.12.2017. / 12:00 Aktualno

Sandra Sinjeri i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić

Troje kandidata javilo se na javni natječaj za člana uprave javnog poduzeća Koprivničke vode, doznajemo neslužbeno. Natječaj je raspisan prije dvadesetak dana, a o sretniku ili sretnici koja će dobiti dobro plaćeni posao odlučit će skupština poduzeća idući tjedan. Skupštinu čine gradonačelnik Mišel Jakšić i šefica Komunalca Maja Hleb.
I dok službeno obrazloženje za otvaranje menadžerske pozicije u javnome poduzeću govori o povećanom opsegu posla zbog nadolazeće investicije u Aglomeraciju Koprivnica, što je projekt težak između 40 i 50 milijuna eura, kuloarima se proširila priča kako se zapravo radi o namjeri da se uhljebi istaknuta SDP-ovka Sandra Sinjeri. Ona je pod SDP-ovom Vladom bila politički postavljena za sanacijsku upraviteljicu Opće bolnice te je isto tako politički maknuta kad je bolnicu ove godine ponovno preuzela županijska vlast, a nju čine HDZ i Mreža.
Nova bolnička uprava predvođena ravnateljem Matom Devčićem (HDZ) za S. Sinjeri, navodno, nije imala posla, pa je ona već mjesecima bez ikakva angažmana u toj medicinskoj ustanovi. Nedavno je, pak, skupština Koprivničkih voda u tajnosti izmijenila Društveni ugovor Koprivničkih voda omogućivši da dosad jednočlana uprava poduzeća ima tri člana
Kako je S. Sinjeri članica predsjedništva koprivničkog SDP-a, a usto i osoba obiteljski povezana s negdašnjim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem, valja je negdje “utopiti”, a to je najlakše učiniti u javnome poduzeću koje je pod kontrolom SDP-ove gradske vlasti, glase kuloarske spekulacije.
Hoće li se one pokazati točnima, vidjet će se idući tjedan, nakon što Jakšić i Maja Hleb donesu odluku o tome tko će biti novi član uprave Koprivničkih voda. (hš)

FOTO: NIKOLA WOLF