Natjecanje na Šoderici: „Dečki z mrtvice“ osvojili Zlatni bat

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sada već tradicionalno šaransko natjecanje Zlatni bat održano je ovog vikenda na jezeru Šoderica. Radi se o ekipnom natjecanju u šaranskom ribolovu na postavu koje traje cijeli vikend.

Natjecanje je organizirano radi promocije ribolova na Šoderici, a posebnost je u tome što je organizirano u naseljenom dijelu Šoderice, predjelu zvanom Lazine, pa je tako ovo natjecanje dobilo pečat urbanog ribolova. Kako se većina ovakvih natjecanja u posljednje vrijeme odvija na vodama ulovi-pusti, ovo natjecanje održano je na slobodnoj vodi i to na našem najvećem i najpoznatijem jezeru, koje je s vremenom izgubilo primat u sportskom aspektu ribolova.

Budući da se radi o ‘divljoj vodi’, i ulov na natjecanju bio je znatno manji nego na sportskim vodama gdje vrijedi pravilo ulovi i pusti. Također, iako ima natjecateljski karakter, isto tako važna je i dimenzija druženja među ribičima. Prvo mjesto osvojila je ekipa Dečki z mrtvice koji su ulovili tri amura teških 25,97 kilograma. Drugo mjesto pripalo je ekipi Karas Budakovac s ulovljenim jednim šaranom i jednim amurom, ukupne težine 18,82 kilograma. Treće mjesto pripalo je ekipi Golden Carp koji su ulovili dva amura teških 10,58 kilograma. Ukupno je ulovljeno 11 komada riba teških 70,65 kilograma, a natjecalo se 15 ekipa. Najveća riba je amur težak 13,15 kilograma, kojeg su ulovili pobjednici Dečki z mrtvice.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI