NAVALA NA MAGNETSKU Božica se među prvima naručila, nada se da neće čekati mjesecima

Nastojat ćemo liste čekanja skraćivati maksimalno – rekao je dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke Opće bolnice


Autor: podravski.hr — 27.12.2018. / 15:44 Nekategorizirano

Božica Tukša jedna je od prvih pacijentica koja se došla naručiti za pregled / Nikola Wolf

Prije više od tjedan dana koprivnička je bolnica predstavila novi uređaj za magnetsku rezonancu. Naši novinari imali su priliku razgovarati s prvom pacijenticom koja se naručila za pregled početkom iduće godine. Križevčanka Božica Tukša došla je naručiti se za pregled koji su pacijenti iz naše županije dosad morali obavljati u Varaždinu, Bjelovaru ili Zagrebu.

– Jako je dobro da ovaj aparat sad imamo u našoj bolnici i da ne moramo ići negdje drugdje. Već sam nekoliko puta bila na MR-u u Bjelovaru i Zagrebu, a na operaciju tumora na mozgu išla sam u zagrebačku Dubravu. Sve je prošlo u redu, no moram napraviti još jedan pregled, zato sam i došla odmah danas da čim prije dođem na red. Inače se čeka po nekoliko mjeseci, a ako odem privatno, onda je to relativno brzo, ali i jako skupo – rekla je Božica te dodala da je uputnicu i dokumentaciju ostavila. Još uvijek nije dobila termin, ali vjeruje da će to biti uskoro.

Magnetska rezonanca omogućuje niz kliničkih dijagnoza.

Ministar Kujundžić na predstavljanju novog uređaja

– Uređaj i opremanje prostora vrijedno je deset milijuna kuna, od čega smo većinu sredstava dobili iz decentraliziranih sredstava državnog proračuna. Naručivanje kreće u siječnju, a u dijagnostici magnetne rezonance radit će šest naših radiologa. Nastojat ćemo liste čekanja skraćivati maksimalno – rekao je dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke Opće bolnice tijekom predstavljanja. (sm)

FOTO: Nikola Wolf