NAVALA NA OTPREMNINE Iz koprivničke Podravke uskoro dragovoljno odlazi čak 276 radnika!

Svaki radnik u prosjeku će dobiti oko 90.000 kuna neto, što govori da je prosječan radni staž onih koji odlaze iz tvrtke tek 20-ak godina


Autor: podravski.hr — 01.02.2013. / 16:13 Aktualno

KOPRIVNICA – Čak 276 radnika želi otići iz Podravke uz stimulativnu otpremninu od 4500 kuna po godini staža, priopćeno je danas iz koprivničke kompanije.
U Podravki podsjećaju kako je, nakon sastanka s predstavnicima sindikata i Radničkog vijeća,, Uprava odlučila iznos stimulativne otpremnine povećati s prvotnih 3000 na 4500 kuna.
– Ovim putem želio bih zahvaliti svim radnicima koji su obuhvaćeni programom zbrinjavanja za njihov doprinos u radu naše kompanije. Stimulativni program zbrinjavanja viška radnika nastavak je procesa restrukturiranja koji je neophodan i s kojim želimo optimizirati troškove i povećati učinkovitost poslovanja te osigurati održivost radnih mjesta – izjavio je danas predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.
Za taj program Podravka će ukupno izdvojiti oko 39 milijuna kuna, što u prosjeku iznosi oko 140.000 kuna bruto po radniku. Dakle, svaki radnik u prosjeku će dobiti oko 90.000 kuna neto. To pak govori da je prosječan radni staž onih koji odlaze iz tvrtke oko 20 godina neprekinutog rada u Podravki.