Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ne gurajte štapiće u uho

Održavanje higijene ušiju dio je svakodnevne higijene, a pritom se čisti samo uška i dio ušnoga kanala (zvukovoda) koliko u njega ulazi prst umotan u ručnik ili nešto slično.

Štapići za uši trebaju se također koristiti za čišćenje samo vanjskoga dijela uha, a nikako se ne smiju gurati u ušni kanal, pogotovo ne duboko. Naime, ušna smola sama se čisti i izlazi iz uha, a guranjem štapića duboko postići ćemo jedino da je potisnemo u dubinu, pri čemu možemo ozlijediti i bubnjić, membranu koja se nalazi u dubini uha.

Posebno pažljivo treba čistiti uši kod djece, te se štapić smije upotrijebiti samo za higijenu uške i samoga početka ušnoga kanala, onoliko koliko je pod kontrolom oka.

Danas se proizvode i štapići s debljim slojem vate, koji ne dopuštaju dublji ulazak u zvukovod.

Izvor: javno-zdravlje.hr

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI