NE IDU U ZATVOR: Lažnim diplomama zaposlili se u križevačkim tvrtkama

Podravski list profile

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici, Manuel Curri (44) i Tihomir Bocak (43) proglašeni su krivima za aferu pribavljanja lažnih svjedodžbi kojima su osobe zapošljavane na raznim poslovima raznih poduzeća uglavnom na križevačkom kraju. Riječ je o ponovljenom suđenju u postupku u kojem su otprije pravomoćno proglašeni krivima preostali sudionici afere Đuro Čukelj, Damir Fajtić i Danijel Zemljak proglašeni krivima.

Curri i Bocak su se žalili na presudu Općinskog suda u Koprivnici i odlukom Županijskog suda u Osijeku sudilo im se ponovno i opet su proglašeni krivima. Manuel Curri, inače višestruko osuđivan taksist iz Malog Lošinja osuđen je na 17 mjeseci uvjetnog zatvora, a Bocak na osam mjeseci, također uvjetno. Currija se tereti da je Đuri Čukelju početkom sriječnja 2007. godine u Svetom Ivanu Žabnu za 13.000 kuna nabavio lažnu diplomu kojom je ovaj križevačkoj tvrtki Poljocentar dokazao da ispunjava sve kvalifikacije za radno mjesto vozača.

Čukelj, naravno školu nije pohađao, niti položio završni ispit Škole za cestovni promet, a takvu je neistinitu svjedodžbu priložio na upis u Uredu državne uprave Koprivničko-križevačke županije gdje mu je upisana u radnu knjižicu koju je pak predao prilikom zapošljavanja u Poljocentru. Curri je, prema presudi tako napravio i s Damirom Fajtićem u Kenđelovcu. Za isti iznos mu je pribavio lažnu diplomu za vozača na temelju koje se zaposlio u tvrtki Natron produkt.

Za dvije tisuće eura Curry je nabavio lažnu diplomu Danijelu Zemljaku koji se tako zaposlio u križevačkom KTC-u, a drugooptuženom Tihomiru Bocaku je u Bjelovaru za 13.000 kuna riješio lažnu diplomu kojom se uredno zaposlio u tvrtci VTP transporti. Svoju presudu sutkinja koprivničkog Općinskog suda Dijana Jagar-Grloci utemeljila je na iskazima okrivljenika tijekom postupka u kojima su manje-više jedni druge teretili, ali i na temelju dopisa zagrebačke Škole za cestovni promet koji je potvrdio da su svjedodžbe o završnom ispitu za Tihomira Bocaka, Đuru Čukelja, Damira Fajtića i Danijela Zemljaka netočne, te da su krivotvoreni potpisi ravnatelja škole i razrednika.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti