Ne odustaju od projekta teškog 6,3 milijuna: Izvođač u zadnji tren odustao

Prema Izmjenama i dopunama plana nabave Grada Križevaca u 2021. godini, u srpnju je trebao krenuti jedan od većih i važnijih projekta energetske učinkovitosti pod nazivom ‘Energetska usluga – Provedba projekta energetske učinkovitosti zamjenom neučinkovite i štetne rasvjete sa štedljivim i ekološkim svjetiljkama u sustavu javne rasvjete Grada Križevaca’.

Ovo je jedan od kapitalnih projekata čija se provedba čeka i koji će zasigurno donijeti veliku uštedu kao što je to slučaj u gradovima gdje je proveden, a vrijedan je 6,3 milijuna kuna te uključuje zamjenu starijih i dotrajalih svjetiljki. Kako je projekt trebao krenuti, provjerili smo zašto još nije. Grad je učinio sve kako bi provedba krenula na vrijeme, no nakon provedenog javnog natječaja i odabranog najboljeg izvođača radova, izvođač je odustao od projekta pa nije potpisan očekivan ugovor te su se u Gradu našli u nenadanom problemu.

– Grad Križevci proveo je postupak nabave za energetsku uslugu putem ESCO modela i odabrao najpovoljnijeg ponuđača HEP ESCO d.o.o. s kojim nije sklopljen ugovor jer je u međuvremenu odustao te je Grad naplatio garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 180.000,00 kn – odgovorili su iz gradske uprave.

Unatoč tome, od važnog i vrijednog projekta se ne odustaje pa će u Gradu krenuti još jednom od početka te će ponovno provesti javni natječaj. Nakon provedenog natječaja bit će poznati i svi detalji ovog projekta kao što su trajanje radova, detalji financiranja, duljina trajanja kao i sve lokacije na kojima će se mijenjati rasvjeta, a novi natječaj bit će objavljen u zadnjem kvartalu 2021. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI