Ne propustite u subotu: Galovićevim stezama po koprivničkim goricama!

Galovićevim stezama naziv je novog turističko-kulturnog projekta gradske Turističke zajednice i Udruge vinogradara Fran Galović, a događaj je najavljen za ovu subotu. Projekt je, navode organizatori, zamišljen kao vinska tura. Posjetitelji će moći kušati vina koprivničkih vinogradara na 12 punktova, to jest kleti.

-Uz odlična vina posjetitelji će uživati uz tradicionalne podravske delicije, Podravkine mesne proizvode, vegetarijanske i lovačke delicije. Uz svaku klet recitirat će se Galovićeva kajkavska poezija – doznajemo, a cijeli je projekt predstavljen u Galovićevoj kleti koja je u vlasništvu obitelji Andrašek.

-Mislim da ne reklamiramo dovoljno samog Galovića kao i kvalitetnu eno i gastro ponudu te sve ono lijepo što Podravina čuva u sebi. Ovo je jedan koračić naprijed u promociji našeg kraja. Veselimo se prvim turama Galovićevih steza ovaj vikend – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić, dok je direktor TZ Renato Labazan napomenuo kako naša Podravina nije turistički još dovoljno prepoznata.

-Naše prekrasne kleti, bregi, gorice, voćnjaci i cijela priroda su još neistražen dio dobrom dijelu koprivničkog stanovništva, a naravno onda i šire. Vjerujem da će svi oni koji će u subotu doći itekako uživati u prekrasnoj prirodi.

Polazak je orgniziran iz grada, u 10 sati od Zrinskog trga do Doma u Starigradu, a bit će isto i po završetku ture oko 16 sati. Punktovi na kojima će se zadržavati tijekom ture su: Galovićeva klet, klet obitelji Vutuc, klet obitelji Korošec, klet obitelji Mlinarić, klet obitelji Zovko, klet obitelji Celiščak, klet obitelji Kertez, klet obitelji Vitanović, klet obitelji Šifkorn, klet obitelji Grudić.

Dodatni sadržaji su: izloožba u organizaciji Muzeja grada Koprivnice: “Najznačajnija povijesna klet koprivničke Podravine” – Galovićeva klet, gastronomska ponuda kod svakog punkta: domaći tradicionalni kolači (Društvo žena Kamengrad Starigrad, mesni naresci Podravka, vegetarijanska jela – zeleni obrok, gulaš od divljači – zadnji punkt), prezentacija starih zanata, prezentacija naivnog slikarstva, recitiranje poezije Frana Galovića, pratnja tamburaškog sastava “Pajdaši” tijekom cijelog obilaska.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI