NE SMIJE NA OPERACIJU Očajna majka Elvira Galjer: Sin mi je jako bolestan, teško je riječima opisati našu patnju

Ni četiri operacije u Kliničko-bolničkom centru Zagreb nisu pomogle i od kolovoza prošle godine Mateo neprestano ima gips


Autor: podravski.hr — 24.11.2017. / 11:37 Aktualno

Mateo Galjer (15) s majkom Elvirom

Mateo Galjer (15) iz Prugovca kod Đurđevca od rođenja boluje od idiopatske skolioze, postraničnog iskrivljenja kralježnice, a njegovo zdravstveno stanje u posljednjih 15-ak mjeseci znatno se pogoršalo.
Ni četiri operacije u Kliničko-bolničkom centru Zagreb nisu pomogle i od kolovoza prošle godine Mateo neprestano ima gips koji mu dodatno otežava ionako tešku svakodnevicu.
– Teško je riječima opisati našu patnju. Iskrivljeni kralješci i dalje mu pritišću lijevo plućno krilo i zaustavili su njegov rast i razvoj. Već više od godinu dana Mateo se nije normalno okupao zbog gipsa koji mora nositi kako se stanje ne bi dodatno zakompliciralo – potreseno nam priča Elvira Galjer, Mateova majka.

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći obitelji Galjer mogu se javiti na broj mobitela 092/1792431 ili na adresu Duga ulica 2 u Prugovcu, naselju na području općine Kloštar Podravski kod Đurđevca

Zavod za zdravstveno osiguranje odobrio je Mateu odlazak na novu operaciju u Češku, no tamošnji liječnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja više ne preporučuju operaciju jer je, dodaje majka, najvjerojatnije ne bi preživio.
– Tijekom idućeg tjedna doznat ćemo kako će se dalje odvijati liječenje. Zasad nova operacija ne dolazi u obzir – ističe Elvira Galjer.
Galjerovi se nalaze u teškoj financijskoj situaciji jer su im jedina primanja dječji doplatak i 2500 kuna koje Elvira dobiva za status roditelja njegovatelja.
– Imamo troje malodobne djece i jedva spajamo kraj s krajem. Stalno moramo ići u Zagreb na kontrolne preglede, a sad se bojimo da će ti odlasci biti češći i da nećemo imati dovoljno novca. Ne znamo ni što ćemo učiniti ako će Mateo morati ostati na liječenju u Zagrebu jer moram stalno biti uz njega, a iznajmljivanje stana jako je skupo – očajna je majka Elvira Galjer. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA