NE TRAŽITE VRAGA Upoznajte lijepu studenticu Laru Županić (26), jedinu ženu – nindžu! Crni pojas dobila je u Japanu

U svijet borilačkih vještina uveo ju je otac Damir Županić, koji u Koprivnici godinama vodi klub borilačkih vještina Samurai


Autor: podravski.hr — 02.11.2017. / 11:36 Stil

Lara Županić - nemojte da vas izgled zavara...

Lara Županić (26) iz Koprivnice postala je prva podravska – nindža! Nedavno se vratila iz Japana s crnim pojasom koji je položila kod izvornog učitelja ninjutsua, nadaleko poznate borilačke vještine koju prakticiraju izvorne nindže.
U svijet borilačkih vještina uveo ju je otac Damir Županić, koji u Koprivnici godinama vodi klub borilačkih vještina Samurai. S pet godina počela je trenirati karate, nekoliko godina kasnije nastavila ju-jutsu kod tate u Klubu, a nakon toga ninjutsu. Lara kaže da je vjerojatno jedini ženski nindža u okolici, ako ne i šire. Inače je studentica Pravnog fakulteta i kulturalnog menadžmenta u Osijeku.
– Ninjutsu je borilačka vještina, dakle nije sport. Trenira se za sebe i nema natjecanja osim polaganja za stupnjeve, crni pojas i kasnije za Dan-ove. Sama vještina se sastoji od mnogo poluga, izmicanja, proučavanja protivnikovih radnji unaprijed kako bi se predvidjeli pokreti, te učenja o određenim točkama na tijelu za davanje ispravnih udaraca – objasnila je Lara Županić. (go)
FOTO: PRIVATNI ALBUM

Lara s majstorima ninjutsua u Tokiju