Ne znaju još ni kojim će novcem graditi školu: Općina sad diže kredit za gradnju novog vrtića

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski vijećnici Općine Koprivnički Ivanec prošli tjedan donijeli su odluku o rebalansu proračuna i pokretanju gradnje potpuno novog vrtića u Koprivničkom Ivancu. Prema riječima općinskog načelnika Marija Švegovića, sada slijedi zahtjev Ministarstvu financija za suglasnost za kreditno zaduženje.

Vrtić će se graditi na lokaciji na kojoj je predviđena i gradnja nove škole

-Kako nema otvorenih natječaja za sufinanciranje, donesena je odluka o kreditnom zaduženju za gradnju. Ako Ministarstvo odobri zaduženje, sljedeći je korak javna nabava te odabir izvođača radova i možemo početi graditi. Riječ je o montažnom vrtiću, vrijednom 3,2 milijuna kuna, no zbog trenutne situacije s epidemijom u državi te lokalnih izbora ne znamo kad bi gradnja mogla početi. Sve ovisi o Ministarstvu financija i njihovoj suglasnosti jer banka nam je odobrila zaduženje – pojasnio je Švegović.

Vrtić će se graditi na lokaciji na kojoj je predviđena i gradnja nove škole u tom mjestu, tako da bi ta dva objekta činila zajednički kompleks.

Načelnik Mario Švegović

– Škola je velik financijski trošak i još nismo sigurni kako ćemo taj projekt realizirati. Iduće godine otvara se natječaj u Kohezijskom fondu pa tu vidimo svoju priliku. No, sve će biti jasnije kroz godinu-dvije. Ako se projekt neće moći realizirati na taj način, morat ćemo naći druge mogućnosti – kaže Mario Švegović.

Novi vrtić moći će primiti pet skupina, dvije jasličke te tri vrtićke. -Imamo mnogo upita roditelja i slatke brige. Djece u općini ne nedostaje, tako da je investicija opravdana – kaže Švegović.

FOTO ARHIVA

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI