Nećete vjerovati što je odalo provalnika nadimka Ljubavi u koprivničkoj školi

Koprivnički su tužitelji podignuli optužnicu protiv 31-godišnjeg bugarskog državljanina Sergeya osebujnog nadimka Ljubavi, zbog provale u koprivničku Osnovnu školu Đuro Ester 8. lipnja ove godine.

Ova je priča objavljena danas u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Inače, riječ je o kriminalcu koji se ‘smuca’ po Hrvatskoj, čija su ‘uža specijalnost’ bile krađe zbog kojih je nekoliko puta pravomoćno osuđivan, a koji je do uhićenja u Koprivnici boravio u Zagrebu. Do sada je raznim presudama sudova ‘protjeran’ iz Zagreba, Karlovca, Splita, Zlatara i drugih gdje je krao i činio druga nedjela. Osim toga, službenim rješenjem Policijske postaje Split protjeran je iz Hrvatske i bio je dužan do 28. svibnja napustiti zemlju u roku od mjesec dana. No, umjesto izvan države, 8. lipnja završio je u Koprivnici.

Tužitelji ga terete da je u koprivničku školu provalio s namjerom da se okoristi. Kako se navodi u optužnici, došao je do stražnjih vrata škole iznad kojih je onesposobio reflektor odvojivši električne žice. Nakon toga ušao je u unutrašnjost škole gdje je tražeći vrjednije stvari popeo se na kat i nasilno otvorio vrata kabineta likovnog odgoja gdje su ga zatekli policajci. Nakon što je uhićen i ispitan, Sergey je pušten da se brani sa slobode, a tužitelji u optužnici od suda traže da ga se kazni sa šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Bugarskog ‘skitnicu i prosjaka bez sredstava za život’, kako se opisuje u optužnici, odao je plamen upaljača. Kada je provalio u školu, upalio je upaljač što je netko od prolaznika vidio. Pozvali su policiju čiji su djelatnici pošli za njim u školu i uhitili provalnika. Sergej zvan Ljubavi ništa nije ukrao, a šteta koju je učinio provalom procjenjuje se na 500 kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI