Zbog velikog interesa nove projekcije filma o Mercuryju, ali nećete pogoditi koji je film u koprivničkom kinu Velebit najgledaniji ikad

Zanimljivo, najgledaniji film ikad u koprivničkom kinu Velebit je "Hajde da se volimo" s Lepom Brenom iz 1985. godine kojeg je pogledalo 7215 gledatelja


Autor: podravski.hr — 12.11.2018. / 9:20 Stil

Ilustracija / Gužve u koprivničkom kinu Velebit

Bohemian Rhapsody, biografski glazbeni film o Freddiju Mercuryju i njegovoj grupi Queen, zbog velikog broja upita u kinu Velebit u Koprivnici, osim četiri redovna dana prikazivanja kada ga je pogledalo 700 ljudi, ponovno je na repertoaru i zbog velikog interesa igrat će – posve neplanirano – devet dana.
U prvih šest dana prikazivanja (uključujući projekciju u petak) pogledalo ga je točno 976 zaljubljenika u glazbu kultne grupe Queen. Kako kaže Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, ukupni broj gledatelja na svih devet projekcija sigurno će premašiti brojku od 1250.
Ovakva pomama za dugo očekivanim filmom rijetko je viđena u Koprivnici, ali Bohemian Rhapsody ipak nije najgledaniji film ove godine. Na prvom mjestu uvjerljivo vodi film Pedeset nijansi slobodniji kojeg je u Kinu Velebit pogledalo 1972 gledatelja.

Zanimljivo, najgledaniji film ikad u koprivničkom kinu Velebit je “Hajde da se volimo” s Lepom Brenom iz 1985. godine kojeg je pogledalo 7215 gledatelja, a slijedi ga “Kako je počeo rat na mom otoku” sa 5718 gledatelja. Uglavnom, čini se kako će Brenin rekord još dugo biti teško dostižan.
U zadnjih nekoliko godina najgledaniji film bio je Hobbit kojeg je pogledalo nešto manje od 2000 građana, dok je najgledaniji film 2016. godine bio Zootropola s 1435 gledatelja. U Kinu Velebit godišnje se ‘odvrti’ 120 filmova s 1200 projekcija. (sm)

Lepa Brena u filmu Hajde da se volimo

FOTO: ILUSTRACIJA/YOUTUBE