Negdašnji podravski div u stečaju: Tvrtka i upravitelj kažnjeni jer su kasnili s plaćom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Propala koprivnička tvrtka Podravsko gospodarstvo i njezin stečajni upravitelj Zlatko Kosec (59) na Općinskom sudu proglašeni su krivima zato radniku tog poduzeća nisu na vrijeme isplatili plaću koja mu je trebala biti isplaćena tijekom prošle godine.

Nakon nadzora Državnog inspektorata utvrđeno je da Podravsko gospodarstvo u stečaju nije isplatilo radniku plaću od siječnja do prosinca prošle godine, o tome su sačinili zapisnik i prekršajno prijavili stečajnog upravitelja i tvrtku kao pravnu osobu. Sutkinja Dubravka Končar Brodarić ih je proglasila krivim. Dodajmo i kako je tvrtka plaće isplatila sa zakašnjenjem, no to nije bilo dovoljno da ih sud oslobodi.

Podravsko gospodarstvo mora platiti 9.000 kuna kazne, a Zlatko Kosec 3.000 kuna, odnosno ako uplate 6.000 kuna ili 2.000 kuna što su dvije trećine iznosa, kaznu će im sud uvažiti kao plaćenu u cijelosti. Ukupno moraju platiti i 200 kuna troškova suda. Kaznu im je sutkinja značajno ublažila.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI