Negdašnji velebni kompleks prodaje se za 1 kunu: Veliko zemljište i 29 objekata…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kompleks od 33.000 metara četvornih s 29 pripadajućih objekata i  sa svima dostupnim komunalnim priključcima prodaje se samo za jednu kunu. Naime, radi se o pogonima bivšeg Podravskog pletarstva u Legradu, dio nekadašnjeg Podravskog gospodarstva, sada u stečaju.

Ova tema objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nakon sudskih procesa i mučnog propadanja, imovina nekadašnjeg poljoprivrednog konglomerata sada je na bubnju. Uskoro bi trebao biti otvoren četvrti krug javne dražbe u kojem će početna cijena za cijeli kompleks biti samo jednu kunu. Budući da je pravna zavrzlama završena, potencijalni kupci sada na raspolaganju imaju 3,3 hektara, slobodno se može reći, potpuno opremljene poslovne zone, čija je početna cijena samo jednu kunu. Iako u prva tri kruga javne dražbe nije bilo zainteresiranih poduzetnika, u četvrtom krugu, kako doznajemo, zainteresiranih ima. Uplaćeno je nekoliko garancija, od 951.000 kuna,  što je 10 posto procijenjene vrijednosti  kompleksa. Ovo uplata je bila pak uvjet da se može sudjelovati na dražbi.

– U Općinu su nam se javili različiti poduzetnici koji su se raspitivali o mogućoj investiciji u našu općinu upravo kroz kupnju zemljišta i objekata na području Podravskog pletarstva. Ima različitih mogućnost ulaganja, od izgradnje proizvodnih pogona do izgradnje hladnjače, tako da sam siguran da će se naći netko zainteresiran da uloži i ponovno pokrene gospodarsku aktivnost na ovoj lokaciji – rekao je Ivan Sabolić i dodao da je Općinsko vijeće raspravljalo i donijelo odluku  o tome kako olakšati poduzetnicima da investiraju na područje nekadašnjeg Podravskog pletarstava, predjela koji u Legradu zovu Fizeš.

– Općinsko vijeće donijelo je odluku kojom dopušta da Općina sudjeluje u kupnji suvlasničkog djela na Fizešu ako bi nekom poduzetniku ili poduzetnicima kupnja cijelog kompleksa bila prezahtjevna. Tada bi i Općina ušla u suvlasništvo ovog zemljišta i imala spreman prostor koji može ponuditi budućim zainteresiranima. No, vrlo smo zadovoljni što je izvjesno da će na ovaj ili onaj način opet biti gospodarske djelatnosti na Fizešu – rekao je Ivan Sabolić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI