Nekad poznat po neaktivnosti, ovaj mjesni odbor danas provodi brojne projekte

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prije malo više od godine dana na mjesto predsjednice Mjesnog odbora Ludbreg došla je Maca Jančić. U toj godini dana Mjesni odbor uključio se u mnoge projekte, a predsjednica kaže kako su iznimno zadovoljni suradnjom s Gradom Ludbregom.

 – Ja sam preuzela ovo mjesto 15. travnja prošle godine jer je dotadašnji predsjednik imao neke privatne obveze i više jednostavno nije mogao obnašati ovu dužnost. Mi smo specifični mjesni odbor jer drugačije funkcioniramo od onih u selu i većinu stvari radimo u suradnji s Gradom. Ovo vrijeme koje sam provela na toj funkciji stvarno smo ostvarili dobru suradnju i Grad uvažava naše ideje i puno pomaže – rekla je predsjednica Jančić.

Iako je ovaj odbor nekad bio na udaru kritika zbog neaktivnosti, ove godine uključeni su u mnoge projekte, a iako su svjesni kako imaju ograničenja zbog malog proračuna, ipak su odradili neke projekte, među kojima se ističe postavljanje rehabilitacijskih košara, uređenje igrališta, postavljanje ploča s imenima ulica i nekoliko donacija ludbreškim udrugama i sportašima.

– Mi nemamo velik proračun i zato ni ne možemo raditi neke velike stvari, a i s nekim projektima koji jesu u našem proračunu tražimo dodatnu pomoć Grada. U naš proračun za ovu godinu, primjerice, spada uređenje igrališta kod Ribičkog doma, javne rasvjete na groblju, prilaza do NK-a Podravina, uređenje i popravak rasvjete na trgu, uvođenje rasvjete na dječjem igralištu, sanacija oštećenih i kupovina novih sprava i slično. Uz to, dali smo donacije udruzi ‘Žene iz centra svijeta’, Školi nogometa NK-a Podravina, lovcima, ribičima…

Sastanke održavaju prema potrebi, a predsjednica je rekla i kako se slaže s odlukom da se smanji broj članova mjesnog odbora te se nada da će se suradnja s Gradom nastaviti i kako će u budućnosti nastaviti s projektima bez obzira na politička opredjeljenja.

– Iskreno, sastanke ne održavamo prečesto jer je teško skupiti kvorum pa mislim da će biti dobro ako se smanji broj članova. Moram naglasiti još jednom da mi je drago da uspijevamo raditi na nekim elementarnim projektima koji su u našoj domeni i surađivati s Gradom jer smo mali grad i mislim da nije važno tko pripada kojoj stranci, nego je bitno da radimo zajedno za dobrobit grada – zaključuje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI