Nema bolje od domaće! Ljiljana: Prodajom tjestenine krpam kućni proračun

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljiljana Škrobot (56) iz Koprivničkog Ivanca već pet godina bavi se proizvodnjom domaće tjestenine. Od rane mladosti Ljiljana je prava majstorica za pripravljanje razne tjestenine, a na nagovor prijateljica odlučila je svoj hobi pretvoriti u svojevrsni posao.

Naša ekipa prošla je koprivničkim placom, kao i svakog tjedna i u ponedjeljak u Podravskom listu objavila priču s Ljiljanom Škrobot…

– Bavim se i uzgojem raznog povrća i kako sam često na placu, jedna prijateljica savjetovala mi je da probam krenuti i s prodajom svoje tjestenine. Njen prijedlog u ovih se pet godina pokazao kao dobar savjet jer proizvodnjom i prodajom tjestenine popunjavam kućni proračun. U mirovini sam, a dobro znamo da se od mirovine ne može dostojno živjeti – priča nam Ljiljana Škrobot.

Ljiljana Škrobot

Svestrana Ljiljana pripravlja široke i uže rezance za juhu, rezance za gulaš, krpice i kašice, a u ponudi ima i domaće mlince.

– Za pripravljanje tjestenine koristim isključivo Podravkino oštro brašno i domaća jaja. Ta dva sastojka ključna su za kvalitetu mojih proizvoda koja je, prema ocjeni brojnih kupaca, vrhunska – kaže Ljiljana Škrobot.

U pet godina proizvodnje sa svojom domaćom tjesteninom postala je prepoznatljiva na koprivničkom placu pa ima brojne stalne mušterije.

– Još uvijek ima dosta građana koji cijene domaću proizvodnju pa tako žele kupovati i domaću tjesteninu. Sve što proizvedem preko tjedna uspijevam prodati subotom na placu i to mi puno znači jer na taj način uspijevam nekako “gurati” od prvog do prvog – kaže Ljiljana Škrobot.

I za povrće koje uzgaja, dodaje ona, ima stalne kupce. U svom povrtnjaku prvenstveno uzgaja povrće za vlastite potrebe, a sav višak uroda koristi za prodaju.

– Život nas umirovljenika nije nimalo lak pa se moramo snalaziti na razne način kako bismo ostvarili dodatne prihode za dostojan život – zaključila je Ljiljana Škrobot.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI