Nema bolje od domaće! Ljiljana: Prodajom tjestenine krpam kućni proračun

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljiljana Škrobot (56) iz Koprivničkog Ivanca već pet godina bavi se proizvodnjom domaće tjestenine. Od rane mladosti Ljiljana je prava majstorica za pripravljanje razne tjestenine, a na nagovor prijateljica odlučila je svoj hobi pretvoriti u svojevrsni posao.

Naša ekipa prošla je koprivničkim placom, kao i svakog tjedna i u ponedjeljak u Podravskom listu objavila priču s Ljiljanom Škrobot…

– Bavim se i uzgojem raznog povrća i kako sam često na placu, jedna prijateljica savjetovala mi je da probam krenuti i s prodajom svoje tjestenine. Njen prijedlog u ovih se pet godina pokazao kao dobar savjet jer proizvodnjom i prodajom tjestenine popunjavam kućni proračun. U mirovini sam, a dobro znamo da se od mirovine ne može dostojno živjeti – priča nam Ljiljana Škrobot.

Ljiljana Škrobot

Svestrana Ljiljana pripravlja široke i uže rezance za juhu, rezance za gulaš, krpice i kašice, a u ponudi ima i domaće mlince.

– Za pripravljanje tjestenine koristim isključivo Podravkino oštro brašno i domaća jaja. Ta dva sastojka ključna su za kvalitetu mojih proizvoda koja je, prema ocjeni brojnih kupaca, vrhunska – kaže Ljiljana Škrobot.

U pet godina proizvodnje sa svojom domaćom tjesteninom postala je prepoznatljiva na koprivničkom placu pa ima brojne stalne mušterije.

– Još uvijek ima dosta građana koji cijene domaću proizvodnju pa tako žele kupovati i domaću tjesteninu. Sve što proizvedem preko tjedna uspijevam prodati subotom na placu i to mi puno znači jer na taj način uspijevam nekako “gurati” od prvog do prvog – kaže Ljiljana Škrobot.

I za povrće koje uzgaja, dodaje ona, ima stalne kupce. U svom povrtnjaku prvenstveno uzgaja povrće za vlastite potrebe, a sav višak uroda koristi za prodaju.

– Život nas umirovljenika nije nimalo lak pa se moramo snalaziti na razne način kako bismo ostvarili dodatne prihode za dostojan život – zaključila je Ljiljana Škrobot.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI