Nema druge: Morali su postaviti kamere za nadzor na divljim odlagalištima

Podravski list profile
Riječ je o dugogodišnjim ilegalnim odlagalištima otpada koja smo mi službeno zatvorili - ističe Sabolić

Krajem prošlog tjedna djelatnici Zaštite Jukić postavili su solarne kamere na divljim odlagalištima otpada u Legradu i Selnici Podravskoj. Kako doznajemo od legradskog općinskog načelnika Ivana Sabolića, bilo je to jedino rješenje da se stane na kraj neodgovornim pojedincima.

– Riječ je o dugogodišnjim ilegalnim odlagalištima otpada koja smo mi službeno zatvorili, ali neki su si dali truda pa i dalje tu vozili smeće iako smo iskopali i kanale oko odlagališta da ih spriječimo. Postavljanje kamera koštalo nas je 30-ak tisuća kuna, a toliko novca otprilike godišnje trošimo na čišćenje ovih deponija – kazao je načelnik Sabolić i upozorio da će kamere sada danonoćno pratiti kretanja po tom odlagalištu, a krivci se neće moći izvući od sankcija. – Zbilja nam nije jasno zašto netko i dalje smeće baca po prirodi kad se sve vrste otpada mogu zbrinuti. Osim toga, kućanstva odvoz otpada svejedno plaćaju, a bacaju ga uokolo. Zaista za tim nema potrebe – kazao je općinski načelnik Sabolić.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti