Nema kuću, oko mu je „pojeo“ beton, ali osmijeh s lica ne skida

Podravski list profile

Da neki ljudi lakše podnose životne izazove i poteškoće od drugih dokaz je Zlatko Tuksor Moko (66) iz Struge, naselja u blizini ludbrega. Cijeli je život podstanar, izgubio je posao kad je njegova tvrtka propala, na gradilištu je izgubio oko i sada živi u jednoj prostoriji u ruševnoj kući. Bez obzira na to, Zlatko je dobre volje, a o svojoj samoći i siromaštvu zbija pošalice.

– Ja ne živim sam, živim sa svojom samoćom i bolom i s 970 kuna mirovine – sa smiješkom se Zlatko ruga teškoj sudbini koja ga je zadesila.

No, niti jednom nije klonuo duhom kada nam je govorio o svom životu, a situaciju u kojoj je izgubio oko opisao je više kao zgodu nego kao događaj koji ga je zauvijek obilježio.

Zlatko ne skriva da živi boemskim životom te mu ni ne pada na pamet drukčije se predstavljati svijetu

– Radio sam u Poletu, a otkad je on propao, radio sam razne poslove, većinom sam nadničario i snalazio se, ali nikad nisam imao svoj dom. Oko sam izgubio 1972. godine kada mi je na njega iscurio beton, na gradilištu. Malo sam to obrisao i oprao te nastavio raditi, ali jako me peklo. Kada sam se drugi dan probudio, agresivni materijal ga je i uništio – bez trunke samosažaljenja ispričao nam je Zlatko Tuksor dok nam je ponosno pokazivao „pilu“ koju ima u dvorištu.

Radi se o motornoj samohodnoj kosilici kojom Zlatko kosi javne površine, a tom poslu jako se veseli.

– Lijepo mi je to raditi. Inače, od Općine ću dobiti kuću na korištenje u kojoj ću živjeti, jer je ova u lošem stanju – veli Moko.

Uz sve to, Zlatko ne skriva da živi boemskim životom te mu ni ne pada na pamet drukčije se predstavljati svijetu.

– Najbolje bi bilo da kažem da ne popijem pivo ili gemišt da okrijepim dušu, ali to nije istina. Volim si popiti pokoju, a kaj da vam velim, onda mi je mam malo lepše – zaključio je Zlatko Tuksor.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI