NEMA LABAVO Mladić (29) ispred dućana ukrao bicikl, osuđen na godinu i pol bezuvjetnog zatvora

Prodavačica čiji je bicikl Jasmin ukrao kaže kako je na posao u dućan došla oko 13 sati, a kad je krenula kući oko 20 sati bicikla više nije bilo


Autor: podravski.hr — 29.01.2019. / 15:05 Crna kronika

Ilustracija / Ženski bicikl policija je pronašla isti dan kad je ukraden

Zbog krađe bicikla Jasmin (29) će morati na čak godinu i pol u zatvor, nepravomoćno je presudio Općinski sud.

Ženski bicikl vrijedan oko 2500 kuna ukraden je u lipnju 2017. ispred dućana u Svetom Đurđu kod Ludbrega. Istog dana policija ga je pronašla kod Jasmina, ali on se na sudu svejedno branio kako nema pojma o ničemu.

– Nisam ukrao bicikl, niti ga je policija oduzela od mene, niti sam tada potpisao ikakvu potvrdu o oduzimanju bicikla. Na ispitivanju u policiji, doduše, priznao sam krađu, ali samo zato jer me je više policajaca tuklo pendrekom po nogama, pa sam morao priznati. Nakon što su me istukli, dali su mi kutiju cigareta – branio se Jasmin pred sucem Općinskog suda u Varaždinu.

Sudac mu nije povjerovao. Prodavačica čiji je bicikl Jasmin ukrao kaže kako je na posao u dućan došla oko 13 sati, a kad je krenula kući oko 20 sati bicikla više nije bilo.

– Ostavila sam bicikl na gelenderu, nisam ga zaključala. Kad sam oko 20 sati krenula kući, vidjela sam da ga tamo više nema. Baš u to vrijeme do trgovine su došla dvojica Roma, ne znam kako se zovu, i oni su mi rekli da mi je bicikl ukrao Jasmin. Nazvala sam policiju koja je otišla kod njega i tamo pronašla moj crveni bicikl na kojem je već bio oštećen prednji kotač – ispričala je prodavačica.

Jasmin je za to kazneno djelo osuđen na deset mjeseci zatvora, ali opozvana mu je i uvjetna osuda na deset mjeseci, također za krađu prije dvije godine, pa mu je Općinski sud izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Ovaj put bezuvjetnu, što znači da će morati u zatvor ako presuda postane pravomoćna. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA