Nema mjesta: Tri skupine vrtićaraca privremeno će biti u školi

Dječji vrtić Maslačak u Đurđevcu u novoj će pedagoškoj godini dobiti nove smještajne kapacitete. Još od prošle godine u planu je gradske uprave projekt povećanja kapaciteta vrtića, a iako nismo dobili odgovor na naš upit, neslužbeno doznajemo da bi od rujna konačno trebali krenuti radovi na nadogradnji vrtićke zgrade.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Projektom je, neslužbeno doznajemo, predviđena modularna nadogradnja koja će znatno ubrzati radove i želja je gradskih čelnika da do kraja godine vrtić dobije nove smještajne kapacitete. Dogradnjom prostora stvorit će se uvjeti za formiranje još dvije odgojne skupine, a predviđen je vrtni arboretum. Nadograđeni prostor bit će namijenjen za smještaj najstarijih odgojnih skupina. U planu je i osmišljavanje posebnog programa za predškolce kako bi ih se najbolje pripremilo za školu, ali i što bezbolnije prošlo razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe.

Radovi na nadogradnji dovest će do novog „seljenja“ vrtićaraca u školsku zgradu. Za razliku od uređenja vrtićke zgrade prije dvije godine kad su sve odgojne skupine šest mjeseci bile smještene u školskoj zgradi, provedba projekta nadogradnje odrazit će se na tri odgojne skupine, i to one najstarije koje čine pretežno predškolarci. Od 1. rujna i službenog početka nove pedagoške godine te tri skupine bit će smještene u školskoj zgradi, a još uvijek nije poznato koliko će dugo biti na privremenoj lokaciji. Novo seljenje vrtićaraca u školsku zgradu rezultirat će i dvosmjenskom nastavom za osnovnoškolce.

Bez obzira na eventualno popuštanje epidemioloških mjera zbog kojih su u ovoj školskoj godini osnovnoškolci bili u dvije smjene, sasvim je sigurno da i u novoj školskoj godini za đurđevačke osnovnoškolce neće biti vraćanja na jednosmjensku nastavu. I u novoj školskoj godini učenici nižih razreda bit će u jutarnjoj smjeni, dok će u poslijepodnevnoj smjeni nastava biti organizirana za učenike viših razreda. To je već sad počelo izazivati nezadovoljstvo roditelja učenika viših razreda, pogotovo zbog činjenice da bi se boravak vrtićaraca u školskoj zgradi mogao protegnuti tijekom cijele školske godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI