Nema novih zaraženih u Koprivničko-križevačkoj županiji, policija pojačava nadzor kretanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvjestio je kako nema novih zaraženih koronavirusoma na područeju županije, no još se čekaju rezultati testiranja zaposlenika Doma za starije i bolnice, gdje je zaražena osoba primljena, koji bi mogli biti ugroženi. Upravo zbog toga 14 djelatnika koprivničke bolnice stavljeno je u samoizolaciju.

No, ravnateljica Zavoda za javno zdrastvo potvrdila je da je u župniji, kao i u Hrvatskoj nastupila lokalna transmisija koronavirusa.

-Došlo je do te faze da sada više ne znmo tko je od nas zaražen ili je nosilac virusa. Upravo zbog toga, moramo se pridržavti svih pravila koje je Stožer civilne zaštite izrekao- poručila je Vadla, koja navela da će se od sada sve češće pojavljivati osobe za koje nećemo znati gdje su zaraženi.

Što se tiče stanja pacijenta u koprivničkoj bolnici, ravnatelj Mato Devčić, rekao je da dva pacijenta imaju slabije simptome, dok su dva ozbiljnija, ali su stabilno i primaju terapiju kisikom.

Načelnik županijskog stožera Ratimir Ljubić najavio je pak strože i češče patrole pripadnika civilne zaštite i policije.

-Posebno će se nadgledati zadržavanje na javnim prostorima, dakle na parkovima, ulicama , ali i oko trgovačkih centara, a sve s ciljem da se održavju mjere socijalne distance – naveo je Ratimir Ljubić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Imamo nove slučajeve zaraze, pogledajte gdje…

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI