Nema odmora za lovce iz Đelekovca: Spremamo se za novu lovnu sezonu!

Članovi Lovačke udruge Lisica iz Đelekovca proveli su radnu akciju čišćenja lovišta kojim gospodare. Trenutno su aktualni samo lovovi na grabežljivce pa malu stanku do početka nove lovne sezonu u travnju đelekovečki lovci koriste za uređenje lovišta.

– Radnoj akciji, kao i svaki put dosad, odazvali su se brojni članovi. Sve je više neodgovornih građana koji bacaju otpad u šumskim predjelima u našem lovištu, a mi se trudimo održati okoliš čistim – kaže Ivica Cvetković, predsjednik Lovačke udruge Lisica.

Najviše divljih deponija otpada, dodaje on, niknulo je u dijelu lovišta prema Imbriovcu i Zablatju. Zbog toga će lovci češće obilaziti ta područja te i na taj način pokušati stati na kraj neodgovornim građanima.

– Nepojmljivo je da unatoč reciklažnim dvorištima građani u prirodu bacaju sanitarije, namještaj i sličan otpad. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se spriječi nastajanje novih divljih deponija na području našeg lovišta – kaže Ivica Cvetković.

Udruga će lovnu stanku iskoristiti i za uređenje hranilišta i čeka u lovištu. I to će uređenje biti obavljeno u radnim akcijama.

– Nova lovna sezona počinje 1. travnja i dotad ćemo poboljšati uvjete u našem lovištu. Moram pohvaliti sve članove koji se odazivaju radnim akcijama i daju doprinos u provođenju planiranih aktivnosti – zaključio je Ivica Cvetković.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI