Nemaju vodovod, asfalt i rasvjetu, a uredno plaćaju komunalnu naknadu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Cavrić iz đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac već sedam mjeseci bezuspješno pokušava riješiti priključak svog kućanstva na vodovodnu mrežu. Njihova je kuća u Ulici Lukove koja je odvojena od ostatka naselja pa prilikom izgradnje vodovoda mreža nije “povučena” do tog dijela. Od gradske uprave obitelj Cavrić dobila je rješenje o odobrenju priključka vodovod, ali bi, kako sad stoje stvari, sami morali platiti “povlačenje” mreže od glavnog voda do njihove kuće.

– Od nas se traži 11.700 kuna za izgradnju mreže do naše kuće. To ne možemo i ne želimo platiti jer je dužnost grada da nam osigura priključak na mrežu odnosno povuče cjevovod do naše kuće. Mi smo spremni platiti dio koji plaćaju i ostala kućanstva i koji iznosi oko 370 kuna – kaže Ljerka Cavrić.

Prije šest mjeseci, dodaje Ljerka, zatražili su od gradske uprave da se pobrine za izgradnju mreže do Ulice Lukove, no dosad nisu dobili potvrdan odgovor.

– Svako malo tražim odgovor u komunalnom odjelu gradske uprave, ali me pročelnik stalno izbjegava. Mjesni vodovod na koji smo trenutno priključeni u našoj ulici svako malo ostaje bez vode zbog potrošnje u glavnim ulicama i mi želimo imati normalnu vodoopskrbu – ističe Ljerka Cavrić.

Dodatni problem je i prilazni put Ulici Lukove koji nikad nije asfaltiran. Prilikom svake obilnije kiše oborinske vode uništavaju šljunčani put pa, kaže Ljerka, ima dana kad se autom ne može doći do njihove kuće.

– Već duže tražimo i da se asfaltira barem dio puta koji nas spaja s vinogradarskim predjelom Belevine koji je dobio asfalt. Trebalo bi asfaltirati samo 100 metara puta, no umjesto naše dionice asfalt uporno dobivaju putovi koji vode do klijeti – žali se Ljerka Cavrić.

U Ulici Lukove nema ni javne rasvjete, a vlasnici kuća, naglašava Ljerka, plaćaju komunalnu naknadu u koju su uključeni i ti troškovi.

– U našoj ulici samo je šest kuća, a samo dvije imaju stalne stanovnike pa je to očito razlog zbog kojeg nas se zanemaruje. Jedan je susjed otišao živjeti u gorice jer tamo, za razliku od naše ulice, ima asfalt i mogućnost priključka na vodu. Više nemamo strpljenja za čekanje odgovora pa smo odlučili javno progovoriti o našem problemu kako bismo možda na taj način trgnuli gradsku upravu da riješi naše probleme – zaključila je Ljerka Cavrić.

FOTO: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI