Nemčići će se na Smotri zadruga predstaviti keramičkim pločicama za bilje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članovi Učeničke zadruge “Nemčićevi suncokreti” nastavljaju s nastupima na državnim natjecanjima, a ovoga puta sudjeluju na 32. državnoj Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Smotra će se održati  virtualno, od 26. do 30. listopada 2020., a predstavlja se samo jedan proizvod.

“Nemčići” su aktivni cijele godine pa sudjeluju na Božićnoj bajci, Vuzmenoj košarici i Renesansnom festivalu

Učenička zadruga „Nemčićevi suncokreti“ osnovana je 2012. godine, ima šest sekcija, a pohađaju je učenici od prvog do osmog razreda.

“Nemčićeve suncokrete” čini Izdavačka sekcija, Ekološka sekcija, Keramičarska sekcija, Botanička grupa, Radionice papirnatih rukotvorina te Umjetnička sekcija.

Nije ovo natjecanje jedino gdje Nemčići pokazuju svoje vještine. Aktivni su tokom cijele godine pa sudjeluju u Božićnoj bajci, Vuzmenoj košarici i na
Renesansnom festivalu.

Keramičarska sekcija, koja se bavi izradom tzv. male plastike, ove će se godine na državnoj smotri predstaviti izradom keramičkih natpisnih pločica za bilje.

Ove godine na Smotri će se predstaviti natpisnim pločicama za bilje.

Natpisna pločica je dekorativna oznaka za bilje kojom se označava vrsta biljke u vrtu ili mini vrtu. Prvenstveno je namijenjena za mini začinske vrtove za balkone i prozore, no može se koristiti i u pravom, velikom vanjskom vrtu.

U izradi pločica sudjelovali su mali keramičari Lucija Petričić i Kai
Katar Novak, a mentorica im je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec.

Budući da je nastup na državnoj smotri vrlo zahtjevan, a ove godine se ona odvija virtualno, Keramičarska sekcija dobila je stručnu pomoć u snimanju procesa nastajanja proizvoda. Izradu keramičkih natpisnih pločica snimili su članovi FVD Mravec, sa snimateljem Markom Kovačem i voditeljicom Karmen Bardek.

Intenzivno druženje trajalo je cijeli tjedan, a pri uređenju izložbenog prostora pomagale su im voditeljice zadruge Martina Hegedušić i Jelena Sabolić.

Nakon smotre moći će se pogledati i film kojim se nastupa na smotri.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI