Nemile scene na koprivničkom Sudu: Vijali su mi ruke, vrištao sam od boli!

Marko Starčević (67), vlasnik, voditelj, instruktor i odgovorna osoba koprivničke autoškole Auto Marko, u srijedu je, kako tvrdi, proživio pravo dramatično iskustvo u koprivničkoj Palači pravde. Nakon završene rasprave u predmetu koji se vodi protiv njega zbog prekršaja vezanog uz rad autoškole, odbio je službujućoj sutkinji potpisati zapisnik i nije htio izaći iz sudnice sve dok sutkinja u zapisnik ne navede točno ono što je rekao. Nakon toga, sutkinja je pozvala pravosudne policajce koji su Starčevića uhvatili i izbacili iz sudnice.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nije utvrđen prekršaj

Pritom su pozvani i koprivnički policajci i hitna pomoć. Kako nam je kazala Dijana Žagar, glasnogovornica PU koprivničko-križevačke, “policijski službenici u svom dijelu postupanja nisu utvrdili elemente prekršaja narušavanja javnog reda i mira, a prema muškarcu je postupala pravosudna policija”. Upit Općinskom sudu u Koprivnici poslali smo u subotu nakon što smo pričali s Markom Starčevićem i odgovor na njega očekujemo tijekom tjedna, tako da ćemo o sadržaju odgovora naknadno izvijestiti čitatelje.

Marko Starčević

– Rekao sam na sudu svoje i ono što sam rekao, nije sve bilo uneseno na sudu u zapisnik. Kada je zapisnik trebalo potpisati, nisam potpisao jer moj iskaz nije bio potpun. Sutkinja mi je zaprijetila da će pozvati policiju, da će me prijaviti, da će mi staviti lisice. Rekao sam, možete, izvolite. Ja znam da sam u pravu i da ću u žalbenom postupku morati dokazivati sve što sam tvrdio na sudu, ali ne želim dopustiti da se u zapisnik unosi nešto što nisam rekao, ili verzija sutkinje kako to njoj odgovara. To nije zakonito – ispričao je Marko Starčević i nastavio o intervenciji pravosudnih policajaca prema njemu.

Kričao i vriskao od boli

– Bili su grubi prema meni. Nisu mi rekli da idem s njima ili kuda idem. Pitali su sutkinju je li gotovo, rekla im je da je završena rasprava. Zatim su me zgrabili i počeli savijati ruke na leđa i srušili me na pod. Vijali su mi ruke do granice boli. Jako me boljelo, nikada u životu do sada nisam osjetio takvu fizičku snagu. Ipak, oni su bili dvojica. Nikad nisam osjetio takvu silu. Čak ni kada sam hrvanje trenirao, nije se išlo do te mjere, savijanja, ‘lomljenja’ ruku. Dok su me držali, ja sam kričao, vjerojatno je cijela sudnica i okolina čula da vrištim od bolova. Meni je sve to dugo trajalo, sigurno 20-30 sekundi. Sutkinja je nakon toga zvala policiju, a mene su stisnuli uza zid uz okvir vrata i glavom sam prignječio štok. Od liječnika sam kasnije dobio tabletu za smirenje koje inače uopće nikada ne pijem, a drugi dan, kada sam se umivao, osjetio sam oteklinu. ‘Zaslužio’ sam kvrgu na glavi – opisao je Marko Starčević svoje izuzetno neugodno iskustvo u koprivničkoj Palači pravde.

Ponižen najavljuje prijave

– Odbio sam izaći iz sudnice zato što sam bio uvjeren da se prema meni radi nezakonito, a kasnije postupanje pravosudnih policajaca prema meni prekomjerno i neovlašteno. Kako inače nisam dobrog zdravlja, zvao sam i hitnu pomoć. Bojao sam se da to sve što sam proživio neće jako utjecati na mene, a i bolovi su bili ogromni. To nije bilo normalno postupanje. Da su oni meni rekli dajte mi ruke za lisice, ja bih im dao neka me vode. No, oni su se odlučili na fizičko kažnjavanje. I to vrlo nasilno. Bilo mi je jako teško kad su me bacili na pod i koljenima obojica stisnuli straga. Nisam mogao ni disati, udisao sam prašinu s poda. Vrištao od boli. To nisu bili bezrazložni krikovi, vjerujte mi – potresen je bio Marko Starčević i dodao kako se nakon svega kao građanin Republike Hrvatske osjeća vrlo poniženo te najavljuje tužbe.

– Pokretanje postupaka nakon ovog nasilja protiv mene jedna je obveza. Ako će me poslužiti zdravlje i vrijeme, prijave će uslijediti – kazao je Marko Starčević i objasnio kako ne podnosi nepravdu protiv sebe. Opisao je kako je do sada policiji ‘poništio’ najmanje desetak prekršajnih naloga, Ministarstvu graditeljstva barem pet, Ministarstvu rada jedno, a nekad davno, kaže Starčević, i jedno rješenje Poreznoj upravi.

– I to sve bez odvjetnika. Mi privatnici osuđeni smo na propast, posebno ako nas  nema to zaštititi – zaključio je ojađeni vlasnik autoškole.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI