‘NEMOGUĆA’ KOALICIJA Križevački HDZ i SDP opet zajedno protiv Branka Hrga (HSS)

Hrg im poručio: Draga moja gospodo, čestitam vam, ovako se to radi! Tako ste sredili poslovnu zonu Čret i prvog investitora, tako hoćete srediti gradnju doma za starije


Autor: podravski.hr — 20.03.2013. / 10:30 Aktualno

KRIŽEVCI – Križevački HDZ i SDP udružili su sinoć snage protiv Branka Hrga (HSS), križevačkoga gradonačelnika, na sjednici Gradskog vijeća i srušili njegov prijedlog nove točke dnevnog reda.
Povod je bilo to što je gradonačelnik pokušao progurati u posljednji trenutak dodatnu točku dnevnog reda kojom se trebalo omogućiti davanje suglasnosti tvrtki MAD za podizanje hipoteke na budući dom za starije koji još nije izgrađen. Vijećnici su podigli ruke protiv takve mogućnosti, a Branko Hrg im je ‘čestitao’ na tome.
– Draga moja gospodo, čestitam vam na ovome, HDZ-u i SDP-u zajedno. Ovako se to radi. Tako ste sredili zonu Čret i prvog investitora, tako hoćete srediti i dom za starije. Sve samo radi politkanstva i budućih lokalnih izbora. No, ja vas moram razočarati. Dom će se graditi s vašim ručicama ili bez njih, u to budite uvjereni – obećao im je Hrg.
Ivan Knok, SDP-ov potpredsjednik Gradskog vijeća, upozorio je kako je založno pravo preozbiljna tema da bi na ovakav način netko radio politički pritisak na gradske vijećnike i u posljednji trenutak davao na glasanje.
Izvještavaju: GORAN OBRAN I DUBRAVKO VUTUC