Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nenad unajmio restoran, Vladimir rasprodao cijeli inventar

Vladimir (30) iz Pitomače i njegov suradnik Nenad (49) osuđeni su na bezuvjetne zatvorske kazne zbog nesvakidašnje krađe koju su počinili u jednom restoranu. Zašto nesvakidašnje? Zamislite da ste vlasnik ugostiteljskog objekta i iznajmite ga, a osoba kojoj ste iznajmili rasproda inventar i vi ostanete bez svega.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

To se dogodilo Zlatku P., vlasniku ugostiteljskog objekta pored Pakraca. Pitomačanin Vladimir, presudom Općinskog suda u Bjelovaru kao posrednik u kupovini ukradenih predmeta osuđen je na dvije godine zatvora, a Nenad koji je unajmio lokal istom je presudom osuđen na ukupno tri godine i četiri mjeseca iza rešetaka.

Pokrali sve što su mogli

Obojica će pravomoćnost presude dočekati iza rešetaka. Vladimir se nalazi na izdržavanju prijašnje kazne u Kannionici u Glini, dok se Nenad nalazi u istražnom zatvoru u Zagrebu. Kako se navodi u nepravomoćnoj presudi, Vladimir je, drugim osobama prodao kompletni inventar i opremu ugostiteljskog objekta kojeg je unajmio drugookrivljeni Nenad. Iz objekta su uzeli i prodali baš sve.

Od stolnjaka, posuđa, pribora i čaša, kuhinjskih uređaja, bijele tehnike, stolova, stolaca, roštilja, napa, ozvučenja, blagajne i drugih predmeta. Sve što su mogli uzeti, a bilo je pokretno i koristilo se u ugostiteljstvu, to je nestalo iz objekta. No, nije im bilo dosta. Zajedno su, otprilike u istom vremenskom razdoblju, dakle između siječnja i veljače 2013. godine podesnim alatom provalili u spremište i nedovršeni dio ugostiteljskog objekta iz kojih su uzeli deset vodootpornih ploča za krov, 100 kvadrata šindre, raznog građevinskog materijala, sedam drvenih krila sobnih vrata i dovratnika, 100 kvadrata jelove lamperije i 10 novih radijatora za centralno grijanje. Sve to je Vladimir prodao jednome čovjeku za 2.800 kuna, a dobiveni novac su međusobno podijelili.

Iako ukradeni predmeti, prema izjavi vlasnika Zvonka vrijede 250.000 kuna, sud mu je priznao samo 32.350 kuna štete koliko Vladimir i Nenad solidarno moraju platiti. Kako iznos za kojeg su prodali ostatak predmeta na sudu nije bilo moguće točno odrediti, ostatak odštetnog zahtjeva do 250.000 kuna vlasnik Zvonko prema odluci suda, mora od okrivljenika pokušati naplatiti u građanskoj parnici u koju je presudom upućen.

Okrivljeni Vladimir na sudu je rekao kako je na Božić 2012. godine upoznao Nenada i radio u njegovom ugostiteljskom objektu, no kako je policija došla tražiti Nenada u taj lokal zbog napada na jednog redara i nakon tog ‘posjeta’ policije taj ugostiteljski objekt više nije poslovao dobro.

Jedan drugog optuživali

– Nenad me nije imao otkud plaćati pa je počeo rasprodavati stvari iz tog objekta, a nije plaćao ni najamninu ni račune koji su stizali. Rekao je da će otvoriti drugi lokal i pitao me da li želim tamo raditi dok je iz ovog lokala pokupio sve stvari koje su ostale.

“Sve do čačkalice” je utrpao u kombi i odvezao sa svojim redarom – kazao je na sudu okrivljeni Vladmir. Rekao je kako uopće nije znao da Nenad nije vlasnik ugostiteljskog objekta. Na kraju je naveo kako je Nenad njemu “učinio puno zla” i da “robija za neke stvari koje nije napravio, a on se šeće na slobodi dok on mora do 2023. godine izdržavati kaznu zatvora”.

Drugookrivljeni Nenad na sudu je teretio Vladimira za sve, poricao je krivnju i rekao da je Vladmira ovlastio za taj ugostiteljski objekt, kao i za njegovo zatvaranje. Naveo je kako je on pritvoren zbog stvari nestalih u tom objektu, no da on s njihovim nestankom nema nikakve veze te da od prodaje inventara i drugih predmeta nije dobio ništa.

Bjelovarska sutkinja Ivanka Zeman nije im povjerovala baš ništa i proglasila ih je krivima. Tijekom suđenja je svjedočio i vlasnik lokala koji je reagirao nakon što je provaljeno u skladište. Tada je otkrio kako je nestao cijeli inventar. Pozvana je policija, a sve je rezultiralo uhićenjem i pritvaranjem Vladimira i Nenada. Samo mali dio ukradenih predmeta je pronađen, dok je bez većeg dijela inventara vlasnik vjerojatno zauvijek ostao.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI