Neobičan ljubimac: Naš Bocko prava je maza, kupamo ga baby šamponom

Obitelj Sesvečan iz Starogradačkog Marofa, naselja na području općine Pitomača, ima neobičnog kućnog ljubimca – malenog ježa koji je dobio ime Bocko.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, prije dva mjeseca, dok je Bocko još bio „beba“, pronašli su ga u vodi na cesti nedaleko od kuće i odlučili su ga udomiti.  No, ovim udomljenjem došla je i velika briga, jer malo tko od nas zna kako se treba brinuti o malom ježu, a obitelj Sesvečan nije bila iznimka. Ipak, uspjeli su, i Bocko je preživio te postao dio obitelji.

– Uspjeli smo ga spasiti iako to nije bio nimalo lak zadatak. Trebalo ga je hraniti na kapaljku, grijati ga termoforom, dizati se u noći i dati mu sve što treba, ali sad možemo reći da se to isplatilo jer nam je svima Bocko ušao „pod kožu“ i postao kao član obitelji – priča nam Julijana Sesvečan.

Nakon mjesec dana, dodaje ona, Bocko je počeo sam jesti, a vrlo brzo se sprijateljio i sa psom i mačkama koje imaju. Za novog kućnog ljubimca nabavili su i odgovarajući kavez, a svaku noć spava u kući. Iako se budi oko četiri sata ujutro i šuškanjem diže na noge i svoje „udomitelje“, imanje Sesvečanovih postalo je nezamislivo bez Bocka.

– Naviknuli smo se na njegov ritam i možemo reći da je naš Bocko prava maza koja posebno obožava kikiriki i lubenicu. Kupamo ga jedanput mjesečno baby šamponom, a četkicom za zube redovito mu čistimo bodlje. Doznali smo da je životni vijek ježa oko pet godina i svi se nadamo da će tih pet godina provesti kod nas – zaključila je Julijana Sesvečan.

Ustupila Julijana Sesvečan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI