NEOBIČAN PUTNIK ‘Krenuo sam pješice do Beograda. Sve što mi treba na putu stavio sam u ovu naprtnjaču’

Susreli smo ga danas na granici dvije županije - na izlasku iz Bolfana, zadnjeg mjesta u Varaždinskoj županiji, prema Cvetkovcu koji je Koprivničko-križevačkoj županiji


Autor: podravski.hr — 06.09.2018. / 13:26 Stil

Norbert Jaušovec pješice krenuo u Srbiju

Uputiti se pješice na put dug više od 500 kilometara mnogima predstavlja veliki izazov, a upravo je to učinio Norbert Jaušovec kojeg smo danas sreli u okolici Koprivnice. Kad tome pridodamo da je Norbert navršio 65 godina, ovaj pothvat izgled još više impresivno.
Susreli smo ga na granici dvije županije – na izlasku iz Bolfana, zadnjeg mjesta u Varaždinskoj županiji, prema Cvetkovcu koji je Koprivničko-križevačkoj županiji.
Već na prvi pogled, dalo se zaključiti da je riječ o putniku avanturistu. Velika naprtnjača, štapovi za hodanje i odmjeren i stalan ritam odvajali su ovog putnik od ostalih pješaka. Iako Norbert nije bio presretan što smo ga zaustavili i pokvarili mu ritam, on je ipak pronašao nekoliko minuta da nam ispriča pojedinosti o svoj avanturi.
– Prije sam mnogo planinario, ali sada me malo muče koljena. No, hodanje po ravnom putu ne predstavlja mi problem. Dnevno u prosjeku prođem 40 kilometara i računam da će mi za putovanje trebati oko dva tjedna. Sve što imam na ovom putovanju je u ovoj naprtnjači koju vidite i nemam nikakvu pratnju – objasnio je Norbert Jaušovec, inače umirovljeni sveučilišni profesor psihologije iz Maribora.
Na pitanje kako je došao na ideju za ovakav pješački maraton, Norbert nije imao posebno objašnjene.
– Jednostavno sam odlučio da ću krenuti na put i ovo mi nije prvi takav izlet. Već sam bio pješice do Beča i otoka Paga – objasnio je Norbert, koji se ipak sada nalazi na najdužem putovanju jer je relacija od Maribora do Beograda duža od dvije prethodne.
– Volim putovati sam jer onda ja određujem svoj ritam i idem prema svojim mogućnostima, a samoća na putu mi uopće ne smeta – objasnio je Norbert Jaušovec. (md)

Bavio se aktivno planinarenjem

Veli da mu samoća uopće ne smeta

FOTO: NIKOLA WOLF