NEOBIČNA INTERVENCIJA Djeca pekla palačinke, tava im se zapalila pa u panici pozvali vatrogasce

'Utvrdili smo kako se, osim zagorene tave za palačinke, ništa drugo nije zapalilo', potvrdio nam je Slavko Lakuš, šef koprivničkih vatrogasaca


Autor: podravski.hr — 22.03.2013. / 7:50 Crna kronika

KOPRIVNICA – U stanu zgrade u Ulici Hrvatske državnosti u Koprivnici zamalo je izbio požar zbog čega su morali intervenirati vatrogasci.
Događaj se na kraju pokazao prilično bizarnim. Djeca su u stanu pekla palačinke, a kako se tavica zapalila i prostoriju ispunio dim, uplašila su se i odmah pozvala vatrogasce. No, kako je i majka bila u stanu, vjerojatno u drugoj prostoriji, obavijestila je vatrogasce da požar ipak nije izbio, već da su sami ugasili vatru. Vatrogasci su ipak izašli na teren kako bi bili posve sigurni da nema opasnosti od širenja požara.
– Kad dojavljuju djeca, uvijek provjeravamo situaciju jer mogu svašta kazati. Mi odgovaramo za svoje intervencije i dojavama pristupamo maksimalno oprezno, a to smo sada učinili iako je majka dojavila kako se nije zapalila soba. Utvrdili smo kako se, osim zagorene tave za palačinke, ništa drugo nije zapalilo – kazao je Slavko Lakuš, šef koprivničkih vatrogasaca.
Dodao je kako je ovo bilo mirno razdoblje za koprivničke gasitelje. Prošle su subote pomagali HAK-u prilikom izvlačenja vozila, a imali su i dvije intervencije uklanjanja drva s ceste i lima s kuće.
Na fotografiji: vatrogasci ispred zgrade u kojoj su djeca pekla palačinke