NEOBIČNA POTJERA Bježali policiji pa im pred nosom skrenuli na parkiralište s kojeg nema izlaza

Što je mlađahnom vozaču bilo u glavi kad je učinio bizaran manevar - teško je reći


Autor: podravski.hr — 14.05.2018. / 14:12 Aktualno

Ilustracija/Trojica pijanih vozača skrivili su nesreće u martinjskoj noći

Karlo (20) iz okolice Koprivnice mrtav pijan sjeo je u nedjeljno jutro oko 2.30 sati u automobil s još četvero pajdaša i pajdašica. Taman su se vraćali iz veselog subotnjeg noćnog provoda. Na ulici od centra prema Podravki nigdje žive duše.
Karlo je, osokoljen maliganima i veselom ekipom, pošteno pritisnuo gas. No, nije daleko dogurao. Već kod upravne zgrade Podravke čekao ga je hladan tuš – patrola prometne policije u redovnom nadzoru. Tamo su često stacionirani, pogotovo vikendom i pogotovo u sitne noćne sate.
Kad je vidio prometnog policajca s isturenom palicom sa zlokobnim fluorescentnim STOP, mlađahni je Karlo – umjesto da stane – pred nosom policije odlučio naglo skrenuti lijevo na samo koji metar udaljeno parkiralište nasuprot Podravke. No, policijski je dvojac brzo uletio u svoje vozilo, uključio rotirke i također skrenuo na parkiralište. Potjera je trajala 20-ak sekundi i par desetaka metara. Nije ni moglo drugačije jer s tog parkirališta nema drugog izlaza.
Što je Karlu bilo u glavi kad je učinio bizaran manevar – teško je reći. Panika, po svemu sudeći. Ispostavilo se, naime, da uopće nema vozačku i da je prilično nakresan jer je napuhao 1,41 promil.
Na suđenju se uopće nije pojavio, ali koprivničkom prekršajnom sucu bilo je dovoljno i svjedočenje policije te potpisan zapisnik. Kažnjen je sa 7200 kuna i oduzimanjem vozačke na tri mjeseca. S obzirom da je nema, bez nje će ostati tek kad položi. Ako kazna u međuvremenu ne ode u zastaru.
Policajac koji je zaustavio Karla svjedočio je kako su te noći bili kod Podravke, pokraj pekare, i čuo je da se tog časa neko vozilo iz centra grada približava velikom brzinom.
– Držao sam ručnu tablicu „Stop-policija“ i pokušao zaustaviti vozača, ali on je tog časa naglo skrenuo ulijevo, na parkirališni prostor. Kolega i ja odmah smo sjeli u vozilo, upalili plava rotacijska svjetla i krenuli na parkiralište. Tamo smo došli u trenutku kad su iz vozila počeli izlaziti vozač i putnici, sjećam se da ih je bilo ukupno pet. Ja sam se fokusirao na osobu koja je izašla s mjesta vozača. Dao je osobnu iskaznicu jer vozačke nije imao, a utvrđeno je i da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,41 promila – ispričao je koprivnički prometni policajac. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA