Damir poznanika lupao kamenom i grabljama po glavi, a gosti lokala pretrnuli su kad se u krčmu vratio s velikom sjekirom u rukama

Točno je da sam tog dana u lokalu fizički napao Branimira udarivši ga nekoliko puta rukama i otkrhnutim kamenom u glavu. Istina je da sam poslije sa sjekirom došao u ugostiteljski objekt, ali nisam bio svjestan svojeg postupka - ispričao je Damir na sudu


Autor: podravski.hr — 16.08.2018. / 11:33 Crna kronika

Ilustracija / Damir je u lokal odjednom ušetao sa sjekirom u ruci

Damir (53) poznanika Branimira (55) lupao je oko 16 sati u krčmi u Koprivnici kamenom po glavi, a u lokal se bio vratio s velikom sjekirom u ruci. Učinio je to pod utjecajem alkohola od 0,90 promila, a Branimiru koji se šakama branio od napada izmjereno je 1,54 promila.
Obojica su ovih dana proglašena krivima na Prekršajnom sudu u Koprivnici. Damiru je odrezana kazna od 2375 kuna, a Branimir mora platiti 225 kuna.
– Točno je da sam tog dana u lokalu fizički napao Branimira udarivši ga nekoliko puta rukama i otkrhnutim kamenom u glavu. Istina je da sam poslije sa sjekirom došao u ugostiteljski objekt, ali nisam bio svjestan svojeg postupka – ispričao je Damir na sudu.
Branimir je pak u cijelosti porekao sve i ne osjeća se krivim jer se on kritične zgode samo branio od Damirovih nasrtaja.
– Čim sam ušao u lokal, Damir je ustao sa stolice i udario me glavom u glavu. Odgurnuo sam ga i rekao neka me ostavi na miru. Damir se potom vratio sa sjekirom u ruci i mogu reći da me to jako uznemirilo. Izašao sam iz objekta, a tamo me je dočekao Damir, ovaj put bez sjekire, i počeo udarati kamenom po glavi. Pao sam i branio se rukama od udaraca, ali on me u jednom času počeo udarati i nekakvim grabljama – svjedočio je Branimir.
Premda je Branimir tvrdio da Damira nije udarao šakama, svjedoci Danijela i Marko rekli su suprotno. Marko je kazao kako je vidio kad je Branimir Damira šakom udario u glavu ispod lijevog oka. Zbog toga su obojica proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira.
Damiru je sudskom odlukom oduzeto i hladno oružje – velika sjekira za cijepanje drva. Prema sudskom rješenju, “oduzima se 1 (jedna) sjekira sa platičnim držalom, crveno-crne boje, težine 1250 grama, dužine cca 70 cm, oštrice dužine cca 49,5 cm, a koja je oduzeta uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta”. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA