NEOBIČNA SVADBA Svodnik i djevojka koju je ‘prodavao’ za novac vjenčali se uoči početka suđenja

Mladenka je nakon toga na Facebooku ponosno promijenila prezime, a čini se da je utjehu pronašla u vjeri


Autor: podravski.hr — 25.04.2018. / 13:14 Aktualno

Ilustracija / Suđenje svodniku moglo bi biti vrlo nezgodno za 'klijente'

Slučaj prostitucije i podvođenja u Koprivnici iznenada je dobio novi obrat. Baš negdje oko početka suđenja 52-godišnjaku optuženom za podvođenje svoje 28-godišnje djevojke – par se vjenčao!
Iako se situacija možda čini bizarnom, vjenčanje ima i vrlo veliku pravnu težinu: prema hrvatskom zakonu supružnici ili bliski rođaci ne moraju, ako ne žele, svjedočiti protiv svojeg bližnjeg. Pravnim jezikom to se zove blagodat nesvjedočenja. Dakle, 28-godišnjakinja koja je, tvrdi optužnica, pružala seksualne usluge na poticaj svojeg dečka udajom za njega neće ga morati teretiti na suđenju i na to je više nitko ne može prisiliti.
Kako smo doznali u mjestu nedaleko od Koprivnice, gdje djevojka trenutno radi kao konobarica, sretan se par vjenčao u koprivničkoj Gradskoj vijećnici. Mladenka je nakon toga na svojem Facebook profilu ponosno promijenila prezime, a čini se da je, barem prema objavama, doživjela pravo duhovno pročišćenje, transformaciju od grešnice do ‘svetice’. Okrenula se Bogu. Objave su joj religioznog sadržaja uz mnoštvo vjerskih poruka i slika Isusa Krista.
Suđenje friško oženjenom 52-godišnjaku iz Koprivnice, koji je sredinom srpnja završio u istražnom zatvoru zbog podvođenja 28-godišnje djevojke, počelo je prošli tjedan na Općinskom sudu u Koprivnici. Sudac Krešimir Pavlović, koji je prije nešto više od mjesec dana potvrdio optužnicu, suđenje je odmah zatvorio za javnost tako da će pikanterije iz tog predmeta ostati ‘zarobljene’ u sudskom spisu.
Muškarca kojem se sudi, optužnica tereti za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Toliko su mu, naime, koprivnički policajci uspjeli dokazati tijekom kriminalističkog istraživanja koje je uključivalo i tajne mjere praćenja, snimanja razgovora na mobitel i presretanja sms poruka. Kako djevojka (28) zarađeni novac od prodaje svojeg tijela nije zadržavala za sebe, barem tako tvrdi optužnica, u ovom se predmetu vodi kao žrtvom kaznenog djela.
Očekuje se kako će svih 11 klijenata, inače starijih poduzetnika s područja Međimurja i Podravine, biti ispitano tijekom suđenja kao svjedoci.
FOTO: ILUSTRACIJA