NEOBIČNA TUŽBA Sudarilo se dvoje biciklista, krivac će djevojčici (10) morati platiti troškove liječenja

Dvoje biciklista sudarilo se u Meštrovićevoj ulici u Koprivnici


Autor: podravski.hr — 09.02.2018. / 17:55 Crna kronika

Ilustracija / Biciklisti su lakše ozlijeđeni

Ivan (57) iz Koprivnice mogao bi se naći na sudu zbog neobične prometne nesreće koju je skrivio u Meštrovićevoj ulici. Vozeći bicikl Ivan se sudario s biciklom kojim je upravljala tada desetogodišnja djevojčica. U nesreći su oboje lakše ozlijeđeni, a premda je prekršajno već odgovarao zbog izazivanja nesreće, protiv njega je ovih dana na Općinskom sudu u Koprivnici tužbu zbog naknade troškova liječenja podnio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Da stvar bude pomalo bizarna, riječ je o naknadi troškova liječenja od 115 kuna.
Nesreća koja je povod cijelog predmeta dogodila se u Ulici Ivana Meštrovića u Koprivnici u kolovozu 2014. godine oko 10.40 sati. Neoprezni biciklist, tada 53-godišnjak, nepropisno se uključivao u promet svojim biciklom marke bautif i sudario se s djevojčicom (10) koja se biciklom fuji bezbrižno vozila tom ulicom. U nesreći su oboje lakše ozlijeđeni, a na biciklima je nastala manja šteta, tragovi koji su dokazali da se sudar i pad oboje biciklista doista dogodio.
Kako su u HZZO-u platili troškove liječenja djevojčice, ali i ocijenili kako je biciklist Ivan jedini krivac za njezino ozljeđivanje, odlučili su ga tužiti kako bi od njega su naplatili 115 kuna. Iz HZZO-a su čak isporučili i račun za troškove liječenja od kojih 95 kuna otada na prvi pregled specijaliste liječnika, 14 kuna za rentgensko snimanje kostiju, a šest kuna za očitavanje snimke u dvije projekcije. Tuženi Ivan ima pravo u roku od osam dana žaliti se na tužbu zdravstvenog osiguranja, a ukoliko to ne učini, zbog ogluhe će Općinski sud presuditi protiv njega. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA