NEOBIČNO Dva zapaljena automobila u dva dana. Jedan je eksplodirao, drugi planuo u vožnji

Na Vinici smo svjedočili pravoj filmskoj akciji. Prvo vatrogasne sirene, potom i hitna (ali, išla je gore po nekom drugom poslu)


Autor: podravski.hr — 22.07.2018. / 8:34 Aktualno

Automobil je eksplodirao u dvorištu na Vinici

U dva dana – dva samozapaljenja automobila u Koprivnici. Prvo je u vožnji planuo golf kod Podravkinih silosa, a potom se zapalio automobil u kućnom dvorištu.
Poznati su i uzroci oba požara. Kako je policija jutros priopćila, “jučer ok 16.35 sati u Ulici Vinica zbog eksplozije akumulatora došlo je do požara parkiranog osobnog automobila”. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.
Na Vinici smo svjedočili pravoj filmskoj akciji. Prvo vatrogasne sirene, potom i hitna (ali, išla je gore po nekom drugom poslu). Čim je stigla, policija je na ulaz u dvorište razvukla policijsku traku kako se ne bi ‘onečistilo’ prizorište. S obzirom da se dogodila snažna eksplozija, u prvi mah se na svašta pomišljalo.
Prekjučer pak oko 15 sati u Ulici Ivana Česmičkog (podvožnjak kod Podravke) “u vožnji se zapalio osobni automobil zbog neispravnog sustava za dovod goriva, a prilikom požara usljed topline došlo je do oštećenja teretnog vozila. Nije bilo ozlijeđenih osoba”. Corsa je, dakle, potpuno izgorjela, a materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. (rm)

Policija razvlači traku na Vinici

Požar na vozilu kod Podravke

FOTO: DUBRAVKO VUTUC