Neodgovorni susjed ‘trn u oku’: Trebalo bi mu naplatiti kaznu, možda onda napravi red

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena, koji žive nedaleko od mjesnog Vatrogasnog doma, ogorčeni su na vlasnika obližnjeg imanja koji godinama ne vodi brigu o okućnici, dvorištu i vrtu. Imanje je u potpunosti zapušteno, a već duže Katalenčani na taj problem upozoravaju i komunalnog redara.

-Svake godine imamo sve veće ruglo u susjedstvu. Sad će krenuti sezona vegetacije pa će ponovno uz našu kuću izrasti veliko raslinje. I čempresi ispred kuće u katastrofalnom su stanju i umjesto ukrasa dodatno narušavaju izgled okućnice. Pokušali smo taj problem riješiti preko komunalnog redara, ali ni on nije ništa učinio da prisili vlasnika da se brine o naslijeđenom imanju – kaže Ivanka Galović.

Ivanka Galović

Vlasnik zapuštenog imanja, dodaje Ivanka, živi u Bjelovaru i ponekad navrati u Sirovu Katalenu, ali nikad ne pokosi travi niti uredi dvorište i vrt.

– Trebalo bi mu naplatiti kaznu pa bi se onda možda udostojio očistiti imanje. Tu se motaju kune i razne druge živine pa navečer u strahu prolazimo pokraj tog imanja. U našem naselju ima dosta napuštenih kuća u kojima nitko ne živi, ali nijedno to imanje nije zapuštena kao ovo. Zato očekujemo da mjerodavni u gradskoj upravi konačno reagiraju i pobrinu se da uz svoje kuće nemamo takvo ruglo – zaključila je Ivanka Galović.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI