NEPISMENI GRAFITER Umjesto riječi lopov, na fasadi kuće poznatog poljoprivrednika sprejem napisao ‘Lopop’

Znam tko je to učinio - ogorčeno će poljoprivrednik


Autor: podravski.hr — 03.01.2018. / 10:49 Aktualno

Grafiteru pod hitno treba pomoć lektora

Grafiter koji pod hitno mora angažirati ozbiljnog lektora ‘uneredio’ je pročelje obiteljske kuće u Virju kod Đurđevca. Policija pretpostavlja kako se to dogodilo u noći s ponedjeljka na utorak.
Uglavnom, na zidu kuće crnim je sprejem ispisana riječ ‘LOPOP’. Da je nepoznati vandal potpuno nepismen, potvrdio nam je danas vlasnik kuće.
– Trebalo je pisati ‘lopov’, siguran sam u to jer pretpostavljam o kome je riječ. Kaj stoji iza toga? Seoski jal i zloba. Bavim se ozbiljno poljoprivredom i redovito se javljam za sredstva iz fondova Europske unije pa otkupljujem poljoprivredna zemljišta. Vandalu je to očito toliko zasmetalo da mi je odlučio uništiti fasadu kuće – ogorčen je virovski poljoprivrednik.
Koprivnička policija danas je priopćila kako traga za počiniteljem. S obzirom da bi šteta mogla biti oko tisuću kuna, grafiteru prijeti i kazneni progon. Naravno, i pokriće troškova uništavanja tuđe imovine.
Podsjetimo, saborskom zastupniku Živog zida Ivanu Pernaru nedavno je zbog pisanja grafita na zgradi čak skinut zastupnički imunitet te je nepravomoćno osuđen na dva mjeseca uvjetnog zatvora.
Prije dvije godine njega i aktiviste stranke policija je oko 1 sat iza ponoći zatekla ispred zgrade u Sesvetama kako ispisuju grafite uz pomoć izrađene ‘šprance’ s natpisom Živi zid. (db, rm)
FOTO: DINKO BOROZAN