STVARNO NEPISMENI GRAFITER Vlasnik kuće: Znam tko mi je na fasadi sprejem napisao ‘lopop’

Umjesto lopov, nepismeni grafiter napisao je lopop


Autor: podravski.hr — 28.01.2018. / 9:35 Aktualno

Željko Bušić pokraj nepismenoga grafita

Sjećate li se grafitera koji pod hitno mora angažirati ozbiljnog lektora? Nepismenu osobu koja je “uneredila” pročelje obiteljske kuće u Virju kod Đurđevca? Javio se vlasnik kuće koji tvrdi da zna tko mu želi napakostiti.
Nepismeni je vandal u noći na zidu kuće crnim sprejem napisao riječ “LOPOP”, a vlasnik je uvjeren da je grafiter htio napisati “lopov”, ali očito ima velikih problema s pravopisom.
– Možda je drznik bio pijan kad je pisao sprejem ili je u strahu zaboravio slova. Pretpostavljam tko bi mogao biti autor grafita, a motiv je seoski jal i zloba – priča nam vlasnik kuće Željko Bušić, poznati mjesni poljoprivrednik.
Unazad nekoliko mjeseci Bušić okrupnjuje zemljište u svom vlasništvu i siguran je da je upravo kupnja “mekota” bila povod za grafit.
– Namjeravamo povući novac iz fondova Europske unije pa smo krenuli u otkup poljoprivrednog zemljišta koje se prodaje. Tu se očito netko našao uvrijeđen, kako to obično biva u manjim sredinama, pa ovako izražava jal i zlobu – dodaje Željko Bušić.
Natpis na kući prvi je uočio upravo Željko Bušić, a taj dan je, ističe, dobio i nekoliko zanimljivih SMS poruka koje su ga potaknule da slučaj ipak prijavi policiji.
– Te bi poruke mogle pomoći u otkrivanju vandala i nadam se da će policija imati dokaze kojima će potvrditi moje sumnje. Sad se bojim da mi ne napravi štetu u voćnjaku jer takva je osoba sigurno u stanju uništiti mi nasade. Zid kuće lako ću obojiti, no ako se taj drznik primi voćnjaka, ne piše mi se dobro – zaključio je Željko Bušić.
Policija traga za počiniteljem, a budući da bi šteta mogla biti oko 1000 kuna, grafiteru prijeti i kazneni progon. (db)
FOTO: DINKO BOROZAN