NEPOPRAVLJIVA Zbog teških krađa Ljiljana dosad 27 puta osuđena na zatvor. No, pokušala je i 28. put…

Ljiljana je dosad zbog krađa zaradila punih osam godina bezuvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 27.03.2018. / 14:27 Crna kronika

Ilustracija / Policija je otkrila razbojnike

Samanta (28) i Ljiljana (33) pokušale su opljačkati Milana iz Križevaca, no nakon što nisu našle vrednije stvari u njegovoj kući, otišle su bez očekivanog plijena. Na njihovu nesreću, Milan je prepoznao Samantu kao ženu koja mu je ušla u kuću pa je nakon provedene istrage podignuta i optužnica. Tužitelji za obje žene traže zatvorsku kazna u trajanju od šest mjeseci.
No, interesantnije od te optužnice i opisa pokušaja krađe su podaci iz kaznene evidencije za taj ‘nestašni’ dvojac. Dok je prvooptužena Samanta dosad zaradila ‘samo’ četiri pravomoćne presude, njezina kolegica Ljiljana prikupila ih je nevjerojatnih 27! Presude su joj objedinjene pa je osuđena na ukupno osam godina bezvujetnog zatvora.
Da je riječ o okorjeloj pljačkašici pokazao je lanjski slučaj u Križevcima. Dakle, osuđena je 27 puta, ali u krađu je krenula i 28. put. Pa, kud puklo da puklo.
Recidivistica Ljiljana prvi je put u sukob sa zakonom došla s tek napunjenih 18 godina. Prva presuda za tu tešku krađu pala je protiv nje 2005. godine u Čakovcu, kad je sa svojih 20 godina života dobila šest mjeseci uvjetnog zatvora. Nakon toga, pravomoćno je 2006. godine, opet za tešku krađu, osuđena u Đurđevcu i Vrbovskom te dvaput za krađu i krađu u pokušaju u Bjelovaru. Za ta četiri slučaja zaradila je bezuvjetan zatvor u trajanju od 26 mjeseci.
Tek mjesec dana kasnije, opet presuda u Čakovcu. Tešku krađu – osam mjeseci zatvora. Potom u Bjelovaru gdje su objedinili novu i prethodne presude pa je dobila 33 mjeseca bezuvjetnog zatvora.
Godine 2008. u Zagrebu je za novu krađu i krađu u pokušaju dobila pet mjeseci – uvjetno. Zašto uvjetno višestruko osuđivanoj pljačkašici, vrag će ga znati. Godinu kasnije, u Varaždinu dobiva osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, a početkom 2011. u Ivancu objedinjuje joj se dotadašnjih šest presuda sudova u Zaprešiću, Varaždinu, Zlataru, Koprivnici i Križevcima te dobiva bezuvjetnih tri godine i četiri mjeseca rešta.
Budući da je u međuvremenu osuđena na zatvorske kazne redom zbog teških krađa – i to u Varaždinu sedam puta, po dvaput u Čakovcu i Vrbovcu te Sesvetama – posljednja u nizu objedinjenih presuda pala je u Varaždinu 2014. godine. Prema njoj, Ljiljana je dosad zaradila osam godina bezuvjetnog zatvora. I s obzirom da je riječ o mladoj osobi, ne sumnjamo da će se ta brojka idućih godina prilično podebljati.
Na koncu, zanimljivo je i kako – s obzirom da je ‘aktivna’ svih godina – dosad očito nije odslužila sve te zatvorske kazne. Možda je nedostupna pravosuđu. (sm)
FOTO: ILUSTRACIJA