Nepopravljivi Sandro iz ureda šefice Porezne maznuo novčanik s karticama pa počeo sumanuto kupovati šteke cigareta. Sve dok ga nisu ulovili

Optužnicom je predloženo da mu Općinski sud u Koprivnici izrekne bezuvjetnu kaznu zatvora od dvije godine i deset mjeseci


Autor: podravski.hr — 06.11.2018. / 16:07 Crna kronika

Ilustracija / Policija izlazi iz zgrade Porezne uprave u Koprivnici

Sandro (39) pravomoćno je u rujnu 2016. godine osuđen na čak 15 godina zatvora zbog više kaznenih djela krađa, teških krađa i zloporaba droga počinjenih u zadnjih desetak godina. No, umjesto da već služi dugotrajnu zatvorsku kaznu, on je potkraj kolovoza ove godine ‘operirao’ po Koprivnici pa je protiv njega ovaj tjedan podignuta nova optužnica za krađu i krivotvorenje. Usput – i za te optužbe branit će se sa slobode jer nitko nije zatražio da ga se konačno strpa u pritvor.
Optužnicom mu je stavljeno na teret da je 31. kolovoza ove godine oko 10 sati ušao u zgradu Porezne uprave u Koprivnici te je iz otključanog ureda bivše šefice Porezne iz torbice uzeo novčanik u kojem je bilo 500 kuna i 10 dolara, te kreditne kartice American Gold i Diners. Potom je na kioscima Tiska kod Podravke i u Kauflandu Americanom platio 2240 kuna vrijedne cigarete Marlboro potpisavši se prezimenom vlasnice kartice. Isto je pokušao učiniti i na kiosku Tiska na Zrinskom trgu, ali plaćanje mu je odbijeno jer je u međuvremenu kartica blokirana.
Istog dana, nešto poslije 11.30 sati ušao je u otključani ured u poslovnoj zgradi Kominga u Pavelinskoj ulici i ukrao laptop HP ProBook vrijedan 9000 kuna. Sandro je u svojoj obrani naveo da ga je “inkriminiranog dana jedan prijatelj dovezao u Koprivnicu i da je ušao u dva ureda u kojima nije nitko bio: u jednom uredu je iz torbice uzeo novčanik s novcem i karticama, a u drugom računalo”. Priznao je, također, kako je karticom na kioscima Tiska kupovao Marlboro potpisujući se kao vlasnica te kartice. Optužnicom je predloženo da mu Općinski sud u Koprivnici izrekne kaznu zatvora od dvije godine i deset mjeseci.
Inače, Sandro je prvi put osuđen još potkraj 1998. godine i tad je imao 19 godina. Otad do danas nakupio je 20-ak pravomoćnih sudskih presuda za različita kaznena djela, a dugotrajna kazna od 15 godina zatvora izrečena mu je prije dvije godine. Zašto nakon toga nije završio na odsluženju kazne – nije poznato. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA