Imućna obitelj vratila se kući i imala što vidjeti: od podruma do tavana sve je bilo razbacano, a pas zatvoren u jednu prostoriju

Kako sumnjaju istražitelji, čini se kako je ista provalnička 'družina' prošli vikend počinila još nekoliko provala na relaciji između Varaždina i Ludbrega


Autor: podravski.hr — 03.09.2018. / 11:15 Crna kronika

Kuća poznate poduzetničke obitelji koja je bila na meti provalnika

Članovi obitelji Dijanošić u petak su u kući u Ludbregu zatekli prizore razbacanog namještaja i ostalih stvari, ali i prazne kutija za nakit. Poznatim ludbreškim poduzetnicima sve je odmah postalo jasno – imali su nepozvane ‘goste’.
Lopovi su pažljivo pričekali odlazak obitelji u Varaždin tog dana i pod okriljem mraka neprimjetno ‘operirali’ po kući. Čini se da su ih pratili.
– Kuću su nam prevrnuli naopačke, sve stvari bile su razbacane, od podruma do tavana. Razbacali su čak i spise mog pokojnog oca, koji je bio odvjetnik. U kući imamo i psa, a njegov su lavež čuli susjedi. No, njega su provalnici vjerojatno udarili, preplašio se te su ga zatvorili u jednu sobu kako ih ne bi ometao u traženju novca i vrijednih stvari – objasnio je Igor Dijanošić, vlasnik kuće u Mihanovićevoj ulici.
Lopovi, kada nisu uspjeli naći novac, krenuli su u potragu za vrijednim stvarima i tad su pronašli kutiju s nakitom. Ukraden nakit vrijedan je nekoliko tisuća kuna, ali ono što najviše boli članove obitelji Dijanošić, nakit ukraden iz kutije imao je veliku sentimentalnu vrijednost.
– U kutiji su se nalazili lančići, ogrlice i narukvice koje je moja kći dobila na dar kada je diplomirala. Između ostalog, i nakit koji je mojoj kćeri poklonila pokojna baka. Bila nam je to vrlo vrijedna uspomena i vrlo smo tužni zbog toga, a posebno moja kći – objasnio je Igor Dijanošić.
Kako doznajemo, lopovi su do kuće stigli preko vrtova iz smjera Frankopanske ulice kako ne bi bili opaženi, što im je izgleda i uspjelo. Kako sumnjaju istražitelji, čini se kako je ista provalnička ‘družina’ prošli vikend počinila još nekoliko provala na relaciji između Varaždina i Ludbrega.
Ovo nije prvi put da su mještani Mihanovićeve ulice postali žrtve krađe. Unatrag nekoliko godina provaljeno je u još nekoliko kuća, iz kojih su također nestali vrijedni predmeti, ali i dosta ušteđevine. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF