NEPRAVOMOĆNO Otac teško bolesne kćeri oslobođen optužbe da je prijetio hrvatskoj predsjednici

Dragana Dolenca teretilo se za prijetnju prema većem broju ljudi, a to se smatra težim oblikom kaznenog djela prijetnje. Moramo čekati pismeni otpravak Suda, a nakon toga ćemo vidjeti hoće li se Općinsko državno odvjetništvo žaliti na takvu presudu – rekao je danas odvjetnik Vuljak


Autor: podravski.hr — 19.10.2018. / 14:19 Aktualno

Dragan Dolenec zadovoljan je odlukom (fotografija s početka suđenja)

Otac teško bolesne curice Dragan Dolenec (44), optužen da je telefonom nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i prijetio da će baciti bombu na zagrebački KBC Rebro i zaklati liječnika, oslobođen je danas na Općinskom sudu u Koprivnici.
U veljači ove godine nazvao je Ured predsjednice te zaprijetio da će baciti bombu na KBC Rebro i zaklati doktora danas je nepravomoćno oslobođen optužbe. Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je postupak na Općinskom sudu u Koprivnici, a oslobađajuću presudu potvrdio nam je danas Dolenčev odvjetnik Krunoslav Vuljak.
– Dragana Dolenca teretilo se za prijetnju prema većem broju ljudi, a to se smatra težim oblikom kaznenog djela prijetnje. Moramo čekati pismeni otpravak Suda, a nakon toga ćemo vidjeti hoće li se Općinsko državno odvjetništvo žaliti na takvu presudu – rekao je danas odvjetnik Vuljak.
Podsjetimo, prvi je o svemu PISAO PODRAVSKI.HR i time pokrenuo lavinu reakcija pa je reagirala i hrvatska predsjednica koja je hrabru djevojčicu Vanesu odmah posjetila u bolnici.
– Nisam nikome prijetio, nazvao sam ured predsjednice da se nešto ubrza i pokrene – rekao je ranije uoči početka suđenja Dragan prije nego što su ga pravosudni policajci požurili u službeno vozilo kojim je prebačen u varaždinski zatvor po stvari. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF