Nepravomoćno osuđena: Dr. Gordana Slavetić je kriva, oštetila je bolnicu!

Podravski list profile
Ako presuda postane pravomoćna, bvša ravnateljica neće u zatvor. Osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora, mora platiti paušalnih 2000 kuna troškova suda i bolnici vratiti 35.000 kuna sa zakonskim kamatama

Bivša ravnateljica koprivničke Opće bolnice Gordana Slavetić (HSS) nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici proglašena je krivom da je bolničkim novcem sebi nezakonito platila 35.000 kuna vrijedan poslijediplomski studij i tako oštetila koprivničku Opću bolnicu kojom je upravljala. Dvaput do sada Općinski je sud oslobađao dr. Slavetić, no Županijski je sud nakon uložene žalbe tužitelja presudu ukidao i vraćao na ponovljeno suđenje. U trećem suđenju, koje je sutkinja Lidija Vuljak zaključila u srijedu, dr. Slavetić proglašena je krivom i osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora. Mora platiti paušalnih 2000 kuna troškova suda, a bolnici mora vratiti 35.000 kuna sa zakonskim kamatama. Presuda je nepravomoćna, a dr. Slavetić će tek razmotriti sa svojim odvjetnikom Krunoslavom Kunštićem hoće li se žaliti ili ne.

– Nakon nekoliko oslobađajućih presuda u dosadašnjem tijeku postupka sada je donesena osuđujuća presuda, no obrana je i dalje pravnog stajališta da u konkretnom slučaju nije nastupila nikakva šteta pa ću s dr. Slavetić nakon primitka pisanog opravka presude razmotriti mogućnost podnošenja žalbe – rekao je Krunoslav Kunštić, branitelj dr. Slavetić.

Na raspravi održanoj u srijedu sutkinja Vuljak strankama je priopćila kako je u spis uvrstila službeni dokument Medicinskog fakulteta u Zagrebu da je Gordana Slavetić bila dužna platiti iznos školarine u cijelosti. Bio je to i inkriminirajući dokaz zbog kojeg je na kraju bivša ravnateljica osuđena. Cijeneći okolnost da je optužena bivša ravnateljica u međuvremenu teško oboljela, tužiteljica Dijana Sabolić Harambaša ublažila je kaznu koju su tužitelji tražili za dr. Slavetić. S godinu dana bezuvjetnog zatvora, od sutkinje su tražili da je osudi na osam mjeseci uvjetno na godinu dana. Sutkinja Lidija Vuljak taj je prijedlog sankcije uvažila nakon što je dr. Slavetić proglasila krivom. Upravo zbog tog razloga za vjerovati je da se tužitelji zadovoljni sankcijom neće žaliti na presudu, no rok za podnošenje žalbe i dalje je otvoren.

Dr. Slavetić: Na kraju bih samo htjela citirati obranu generala Ante Gotovine: “Časni sude, nisam kriva”

– Pričekat ćemo pisani opravak presude i onda donijeti odluku hoćemo li uložiti žalbu ili ne – kazala je glavna koprivnička tužiteljica Ivanka Švagelj Lovreković.

Tužitelji su u optužnici tvrdili kako je ravnateljica Slavetić bolnički novac za školovanje potrošila i kako bi platila studij, dogovorila sa zagrebačkom tvrtkom Olympus koji joj je platio studij, ali kirurške endoskopije. Na kraju je ispalo kako je novac te tvrtke zapravo donacija ili sponzorstvo koje je u poslovnom svijetu povezanim sa zdravstvom uobičajeno i normalno. No, i drugo suđenje je nepravomoćno potvrdilo kako studij kirurške endoskopije, koji je dr. Slavetić platila tvrtka Olympus, nema baš nikakve veze sa studijem menadžmenta u zdravstvu za koji je ona dobila novac od bolnice. Nakon dva suđenja u kojima je dr. Slavetić oslobađana, tek na kraju trećeg postupka sutkinji Lidiji Vuljak stigao je službeni dopis Medicinskog fakulteta u Zagrebu prema kojem je dr. Slavetić morala platiti studij bez obzira na to jesu li se predavanja doista održavala ili ne. To je ujedno prema tužiteljima bio i dokaz da je dr. Slavetić doista skrivila kazneno djelo za koje se optužnicom tereti, a takvog je mišljenja na kraju u obrazloženju osuđujuće presude bila i sutkinja Lidija Vuljak.

Dr. Gordana Slavetić na završnoj raspravi imala je pravo nešto kazati, dopuniti svoj iskaz i završnu riječ. Dok su tužiteljica i branitelj ostali kod svojih završnih izlaganja, jednako je učinila i dr. Slavetić. Sutkinji Vuljak na kraju je ipak dodala: – Na kraju bih samo htjela citirati obranu generala Ante Gotovine: “Časni sude, nisam kriva” – rekla je sutkinji okrivljena dr. Slavetić, no to joj nije pomoglo.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti