Nera je učenica generacije: Želi naučiti što više jezika, rastura povijest, glazbu…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nera Tomrlin dobitnica je nagrade učenica generacije Osnovne škole Đurđevac za ovu školsku godinu. Svih osam osnovnoškolskih razreda Nera je prošla s odličnim uspjehom i prosjekom 5,0, a ostvarila je i zapažene rezultate na raznim natjecanjima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Najveće uspjehe nizala je u ovoj školskoj godini u kojoj je sudjelovala na državnim natjecanjima iz engleskog jezika, povijesti i hrvatskog jezika. Najbolji plasman, šesto mjesto, ostvarila je na natjecanju iz engleskog jezika.

– Presretna sam što sam izabrana za učenicu generacije i ova mi je nagrada dodatni poticaj da nastavim nizati dobre rezultate na natjecanjima na kojima ću sudjelovati kao srednjoškolka – kaže Nera Tomrlin.

Učenju, dodaje učenica generacije, posvećuje vrlo malo vremena jer joj većina gradiva ostane u “glavi” tijekom same nastave. Omiljeni predmeti su joj engleski i hrvatski jezik, povijest, matematika i biologija. 

– Velik mi je hobi glazba i završila sam šest razreda osnovne Glazbene škole. Sviram violinu, a naučila sam svirati i gitaru te ukulele – kaže Nera Tomrlin.

Školovanje će nastaviti u đurđevačkoj Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva koja je, naglašava Nera, prepoznatljiva po kvaliteti rada i odličnoj pripremi učenika za upise na fakultete.

– Gimnazija je logičan odabir, a kako tek kreće moj srednjoškolski put, još je prerano govoriti koje ću zvanje odabrati. Odlično mi idu strani jezici i uz engleski, učila sam i njemački, a želja mi je naučiti i francuski i talijanski jezik. Zbog toga postoji velika mogućnost da će moje zvanje biti vezano upravo uz strane jezike – zaključila je Nera Tomrlin.

Nagrađeni školarci koji su svih osam razreda bili odlikaši

Osnovna škola Đurđevac priredila je svečanu dodjelu svjedodžbi i pohvalnica za učenike osmih razreda. Uz učenicu generacije, Neru Tomrlin, pohvalnice i prigodne nagrade dobili su učenici koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom. To su: Anamarija Barberic, Patrik Fišer, Ivan Zvonimir Golub, Paolo Šimunic, Lucija Vukres, Teodor Đuričić, Lara Gregurec, Edi Kovačić, Ivan Kuzmić, Lorena Maronić, Niko Mikec, Karlo Šokec, Luka Carek, Dora i Klara Đurišević, Fran Ferderber, Šimun Franković, Gabrijela Franjić, Luka Grumerec, Korina Jambrušić, Antonija Petrović i Lea Smiljanec.

FOTO Danijel Domišljanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI