Nered u predgrađu: Zamislite da je ova grana pala nekom djetetu na glavu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dječje igralište i autobusna postaja u malom parku na križanju Krešimirove ulice i Ulice Pod lipama u Starigradu ponovno su u katastrofalnom stanju. Već smo nekoliko puta pisali o autobusnoj postaji kojoj nedostaju stranice, a one koje još uvijek stoje išarane su grafitima, no ovog puta situacija je još gora.

Opet na stajalištu nedostaje jedna ploča, na ostalima su ispisane razne poruke, a smeća ima oko cijelog stajališta. I ljuljačka koja je tamo postavljena vidjela je bolje dane, a još uvijek nisu postavljeni novi kontejneri na zelenom otoku. Podsjetimo, između Božića i Nove godine netko je u kontejnere ubacio petarde od kojih su se kontejneri zapalili, a posla su s gašenjem imali i koprivnički profesionalni vatrogasci.

No najopasnija stvar na ovom mjestu sigurno je grana koja je pala sa stabla i koja leži tik do ljuljačke, no ima tu i još svakakvog granja i trijeski koje su itekako opasne za prolaznike ili djecu koja koriste dječje igralište. Iz Grada Koprivnice kazali su nam da će cijelo područje uskoro biti uređeno, no to ne znači da neodgovorni građani i dalje neće tamo bacati smeće ili uništavati autobusnu postaju.

– Stakla na autobusnoj kućici promijenjena su nedavno, no u vrlo kratkom vremenu vandali su ih ponovno potrgali. Sljedeći popravci bit će kroz nekoliko tjedana, nakon što se nabavi potreban materijal za popravak. Što se tiče kontejnera, Komunalac je u nabavi novih kontejnera za zelene otoke koji bi trebali doći krajem ovog mjeseca te će se do kraja siječnja postaviti novi kontejneri na zeleni otok. Stablo lipe u Ulici Pod lipama pokraj dječjeg igrališta orezat će se u narednom periodu na način da se uklone sve trule grane – rekao je Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI