Nesavjesni građanin muči susjede: ‘Svake noći tu pali plastiku, od smrada ne možemo disati’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Već smo nekoliko puta pisali o problemima mještana koprivničkog kvarta Dubovec, u ulici Bajer. Čini se kako tamošnji mještani u posljednje vrijeme imaju problem s još jednim susjedom koji „na divlje“ pali otpad.

– Nakon što sam bezuspješno ukazivao na problem spaljivanja plastičnog otpada gradskim komunalnim redarima u Koprivnici, odlučio sam kontaktirati Podravski i zamoliti za pomoć – obratio nam se jedan od susjeda koji ističe kako ovaj problem nije od jučer, nego se tamo plastični otpad spaljuje već godinama.

-Ta osoba, koliko mi je poznato, plastični otpad skuplja po zelenim otocima i divljim odlagalištima te ga nosi k sebi u dvorište gdje ga kasnije i spaljuje – priča nam mještanin Bajera.

Nevjerojatno je, ističe on, uz sve to da otpad najčešće spaljuje noću, između 1 i 6 u jutro. Tada se, priča nam, cijelim kvartom širi strašan smrad.

 -Najgore je ljeti jer ne možemo imati otvorene prozore da rashladimo kuće – govori sugovornik koji je pokušao na problem ukazati i komunalnim redarima.

– Redari su nam rekli da se tim čovjekom ne može razgovarati te da jedino mogu pisati kazne. Nažalost, to nama koji živimo u njegovoj blizini ne pomaže jer on i dalje redovito svake noći pali otpad – priča mještanin koji se boji za zdravlje jer bi se spaljivanjem plastike mogli širiti otrovni kemijski spojevi koji mogu izazvati teške bolesti i trovanja.

FOTO: Čitatelj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI